Deklasiran ZAK Junior u Ridjici

Samo dan posle tesnog poraza Omladinaca u Vršcu, seniorski sastav je gostovao u hali u Riđici gde je zbog zauzetosti sportske hale Mostonga u Somboru ŽAK Junior bio domaćin.

Šef struke Igor Miricki nije mogao da račina na kompletan sastav jer je nekoliko seniora bilo povređeno, ali vrbašani su pokazalo koliko vrede kada je najpotrebnije.

ŽAK JUNIOR Sombor – LETEĆI HOLNAĐANIN Vrbas     4:8 (0:5)

Maksimalno motivisani su vrbašani ušli u ovaj derbi meč, visok presnig po celom terenu je dao rezultat 0:5. Klasa holanđana je došla do punog izražaja jer su onemogućili somborcima igru pošto su im u začetku sekli napade, i kontrolisali igru što je na kraju poluvremena rezultiralo sa pet golova u mreži Sombora.

Nastavak donosi blago opuštanje u redovima Holanđana, što iskusni igrači koriste da ublaže visoko vođstvo vrbašana. Posle tajm auta, narandžasti zbijaju redove i ponovo haraju parketom u Riđici, dokazujući da je ŽAK Junior pobedio slučajno u prvoj utakmici u Vrbasu, kada su takođe Holanđani bili oslabljeni…

U strelce su se upisali Radović 8, Perović 11 i 19, Martin Šmit 12, Avdalović 19, Koprivica 24 i 31, i Dragnić u 39.minutu. Odlično je branio mladi Petar Marojević.

ŽAK JUNIOR: Ivica MOLNAR, Nenad VUKELIĆ, Damir BOGUNOVIĆ, Srđan VUKOVIĆ, Milan VUJIN, Mladen VUKOVIĆ i Goran VIDAKOVIĆ. Trener: Milan GAGRČIN.

LETEĆI HOLANĐANIN: Petar MAROJEVIĆ, Andrej ŠMIT, Predrag PEROVIĆ, Filip JAKŠIĆ, Radoslav LAZETIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ, Slobodan KOPRIVICA, Miljan MARKOVIĆ, Luka DRAGNIĆ, Jovan DANILOVIĆ i Vukašin AVDALOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.