Leteći Holanđanin prvak Srbije u omladinskoj konkurenciji!

Vranje se pokazalo kao odličan domaćin finala Futsal KUP-a kao i finalne utakmice Omladinske futsal lige FSS. Izabranici trenera Igora Mirickog su pokazali da su zasluženo bili pravci u Vojvodini a pobedom u finalu u Vranju nad odličnom ekipom iz Smedereva su dokazali da je vrbaška škola futsala najkvalitetnija u Srbiji.

Šef struke Smedereva Dragan Đorđević, inače pomoćni trener U19 reprezentacije Srbije, je izveo sledeću postavu Nikolić Uroš – Jeremić Mihajlo – Đirka Mateja – Paunović Nemanja, dok je na golu bio Dičić Danijel. Sa druge strane Igor Miricki je izabrao sledeću petorku – golman Petar Marojević, a u polju Šmit Andrej – Muminović Nemanja – Dragnić Luka – Vujović Vukašin.

Igrači Smedereva, u plavoj opremi, su diktirali igru a Leteći Holanđanin je strpljivom igrom u odbrani vrebao šansu iz kontra napada što je i urodilo plodom u 9.minutu utakmice. Na sredini terena igrači Smedereva gube loptu a u brzoj tranziciji vrbašani odigravaju preciznu pas akciju iz koje raspoloženi Vukašin Vujović plasira loptu iza leđa nemoćnom vrataru Dikiću – 0:1. Međutim, suvi kvalitet izabranika Đorđevića dolazi do izražaja jer u svega dva minuta preokreću odličnim udarcima rezultat. Prvo Paunović matirao Marojevića za 1:1, da bi samo posle 120 sekundi opet iz daljine posle prekida rezantnim udarcem pogodio za vođstvo 2:1, a strelac je bio Jeremić. I umesto da iskusniji igrači Smedereva drže loptu i rezultat, opet sledi preokret. Mlađani Milija Drakulović (2006.) koristi izglednu priliku i poravnava na 2:2, u 14. minutu. Da bi neumorni Luka Dragnić golom vratio prednost na stranu vrbašana 2:3, igrao se 16.minut. Sam finiš je doneo gol Vukašina Vujovića posle kornera za 2:4. Ali je u poslednjim sekundama vratar Marojević sprečio siguran pogodak posle brze uigrane akcije Smedereva.

U drugom delu je bilo još više uzbuđenja ali i golova… Prvo u 22. minutu Jeremić postiže drugi gol i smanjuje na 3:4. Da bi neumorni kapiten Andrej Šmit postigao gol za 3:5, u 28.minutu utakmice, kada je istrčao kontru i teledirigovanu loptu poslao kroz noge Dičiću. Nije prošlo ni 60 sekundi a rezultat je na semaforu bio 4:5, „krivac“ je Stanojlović koji pronalazi nebranjeni deo mreže, jer su vrbašani kasnili u fazi odbrane. Sam finiš je protekao u igri 5 na 4 jer je trener Đorđević uveo petog igrača Paunovića umesto golmana Dičića. Ali vrbašani su postigli gol posle auta, najpribraniji je bio Šmit za 4:6, devedeset sekundi pre kraja. Da bi posle samo desetak sekundi igrač-golman Paunović, iskoristio smušenost odbrane Holanđana, i posle odbijanja lopte pogađa rezantnim udarcem same rašlje za 5:6. Tačku na ovaj dramatičan susret postavio Muminović golom na asistenciju Šmita za konačnih 5:7!

Vrbašani su zasluženo slavili, pokazali su da futsal u Vrbasu i dalje vredi pošto traje više od 20 godina. Ponovo se rađaju neki novi klinci…

Usledila je ceremonija dodela plaketa službenim licima FSS koje je uručio Radenko Bošković, komesar za takmičenje futsala FSS. Zatim je Marko Gavrilović, selektor U19 reprezentacije podelio srebrne medalje ekipi Smedereva. Potom su uručene zlatne medalje igračima i rukovodstvu Letećeg Holanđanina kao i veliki pehar FSS.

SMEDEREVO – LETEĆEI HOLANĐANIN   5:7 (2:4)

Vranje, 11.maj 2022. Gledalaca oko 150. Sudije FSS: Jović Bratislav, Ristić Danijel i Zlatković Danijel. Strelci: 0:1 Vujović 9, 1:1 Paunović 11, 2:1 Jeremić, 2:2 Drakulović 14, 2:3 Dragnić 16, 2:4 Vujović, 3:4 Jeremić 22, 3:5 Šmit 28, 4:5 Stanojlović 29, 4:6 Šmit 38, 5:6 Paunović i 5:7 Muminović 40. Žuti kartoni: Jeremić Mihajlo, Ćirka Mateja i Đorđević Dragan (Smederevo), Dragnić Luka (Leteći Holanđanin).

SMEDEREVO: Danijel DIČIĆ, Uroš NIKOLIĆ /Kap/, Mihajlo JEREMIĆ, Mateja ĆIRKA, Nemanja PAUNOVIĆ, Jovan JEREMIĆ, Nikola MILORADOVIĆ, Željko MILANOVIĆ, Jovan SPASIĆ, Strahinja STANOJLOVIĆ i Aleksa STOJANOVIĆ. Trener: Dragan ĐORĐEVIĆ.

LETEĆI HOLANĐANIN: Patar MAROJEVIĆ, Andrej ŠMIT /Kap/, Vukašin VUJOVIĆ, Nemanja MUMINOVIĆ, Luka DRAGNIĆ, Jovan DANILOVIĆ, Mitar MIĆUNOVIĆ, Stefan MILIĆEVIĆ, Aleksa TUTNjEVIĆ, Milija DRAKULOVIĆ, Vuk PRAVILOVIĆ i Zoran KOSTELNIK. Trener: Igor MIRICKI.

 

Do sada je bilo četiri završnice Omladinske futsal lige FSS, a KMF Leteći Holanđanin je drugim trijumfom i osvojenim peharom pokazao da je Vrbas i dalje na futsal mapi Srbije!