FSS U19: Minimalna pobeda pred revanš u Obrenovcu

Omladinska selekcija KMF Letećeg Holanđanina je pobedila 3:2 vršnjake iz Obrenovca, ekipu Paleža koja je osvojila omladinsku Futsal ligu FS Beograda.

LETEĆI HOLANĐANIN U19 – PALEŽ U19 Obrenovac   3:2 (2:1)

U prvoj utakmici polufinala Omladinske futsal lige FSS, domaća selekcija Letećeg Holanđanina pred dobro popunjenim tribinama velike dvorane CFK „Drago Jovović“ savladala omladinsku selekciju Paleža. Revanš utakmica je na programu za 14 dana u Obrenovcu.

Pred više od 250 gledalaca, od čega oko 40, gostujućih navijača odigrana je odlična futsal utakmica u vrbaškom hramu sporta. Domaći sastav nešto mlađi u proseku od gostiju iz Obrenovca je krenuo od prvog sudijskog zvižduka napadački ka golu protivnika… Dok su gosti uglavnom pretili iz opasnih kontra napada. Trener Miricki je zahtevao da njegovi igrači visokim presingom ometaju početak akcija i prenos lopte na polovinu domaćih, što je urodilo plodom već u prvom minutu kada je hitronogi Muminović postigao gol za vođstvo – 1:0! Sledili su napadi futsalera u plavo-narandžastoj opremi ali vratar gostiju Avram je bio više nego odličan. I u 6. minutu gosti posle dobro izvedenog kornera poravnavaju rezultat preko odličnog Radovanovića koji preciznim udarcem pored leve stative pogađa nebranjeni deo gola Marojevića za 1:1. Imali su Holađani inicijativu i diktirali su tempo ali bez promene rezultata sve do 19.minuta kada je Vujović solo akcijom prevario dva igrača Paleža i plasiranim udarcem pogodio mrežu za vođstvo – 2:1!

Nastavak donosi sličan odnos snaga na terenu, Holanđani imaju loptu u svom posedu i više napadaju ali Palež se vešto brani i iz kontra napada vreba šansu. U 38. minutu utakmice Luka Dragnić realizuje jednu od mnogih prilika domaćih za vođstvo od 3:1. Da nije veća razlika u korist vrbašana najviše je zaslužan golman Paleža Aleksa Avram koji je imao 4-5 uspešnih intervencija…

U najmanju ruku čudan sudijski kriterijum rezultura 6 akumuliranim prekršajem Holanđana minut i po pre kraja Palež iz kaznenog udarca sa 10 metara preko Radovanovića smanjuje za konačnih 3:2!

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Petar MAROJEVIĆ /golman/, Andrej ŠMIT, Vukašin VUJOVIĆ, Nemanja MUMINOVIĆ, Luka DRAGNIĆ, Jovan DANILOVIĆ /golman/, Mitar MIĆUNOVIĆ, Stefan MILIĆEVIĆ, Aleksa TUTNJEVIĆ, Zoran KOSTELNIK, Konstantin TOT, Milija DRAKULOVIĆ i Vuk PRAVILOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.

PALEŽ U19: Aleksa AVRAM /golman/, Đorđe PEJIĆ, Nenad RADOVANOVIĆ, Miloš JERINIĆ, Jovan ŽIVOTIĆ, Uroš PERIĆ, Boris LUTOVAC, Dušan PREČANICA, Filip KLARIĆ, Andrija BLAŽIĆ, Rastko SOFRENIĆ, Milan DRAKULIĆ i Željko VIDOVIĆ. Trener: Željko GRUJIČIĆ.