Holandjani pregazili ŽAK Junior

U pretposlednjem 9. kolu regularnog dela Omladinske futsal lige Vojvodine, Leteći Holanđanin je deklasirao somborski Žak Junior.

KMF LETEĆI HOLANĐANIN U19 – KMF ŽAK JUNIOR (Sombor) U19   16:1 (11:1)

I ove sezone omladinski sastav Letećeg Holanđanina je jed od najvećih kandidata za prvaka FS Vojvodine u futsalu. Tradicija i dobra futsal škola očigledno postepeno daju dugoročno rezultate… Šta reći posle rezultata 11:1 za vrbašane posle prvih 15. minuta utakmice. Futsal mašinerija u narandžasto je prosto samlela goste iz Sombora, iako su gosti poveli golom u prvom minutu meča preko Ranka Vulina 0:1!

Od tada, rapsodija holanđana na terenu velike dvorane CFK „Drago Jovović“, čak jedanaest golova u mreži somboraca u prvom poluvremenu. Igra koja ohrabruje Igora Mirickog da će vrbašani odbraniti pehar osvojen prošle sezone.

I u drugih petnaest minuta vrbašani su postigli još „samo“ pet golova. Nije opravdanje ako se zna da su gosti došli sam samo šest igrača, tj. jednom rezervom. A u listu strelaca se samo nisu upisali kod domaćina vratari Jovan Danilović i Petar Marojević, i mlađani Vuk Pravilović.

Vrbas, velika dvorana CFK „DRAGO JOVOVIĆ. Bez prisustva gledalaca. Sudije: Nemanja Kuzmanović i Dragutin Božović (oba Kula). Strelci: Marković Miljan u 5 i 24., Šmit Andrej u 6,12 i 30., Muminović Nemanja u 8., Milićević Stefan u 10 i 23., Koprivica Slobodan u 11,13, 15 i 15, Čovs Pavle u 14., Eraković Mitar u 15., Roganović Stefan u 18. i Dragnić Luka u 25.minutu za Leteće Holanđane, a Vulin Ranko u 1. minutu za Žak Junior. Akumulirani prekršaji: LH 3 (2+1), Žak Junior 2 (2+0). Nije bilo žutih ni crvenih kartona.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Petar MAROJEVIĆ /Kap./, Andrej ŠMIT, Slobodan KOPRIVICA, Miljan MARKOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Stefan ROGANOVIĆ, Pavle ČOVS, Stefan MILIĆEVIĆ, Vuk PRAVILOVIĆ, Nemanja MUMINOVIĆ, Jovan DANILOVIĆ i Luka DRAGNIĆ. Trener: Igor MIRICKI.

ŽAK JUNIOR U19: Darko TUMARA, Darko ŠTIMAC /Kap./, David KRIVOKUĆA, Milan BUROŠ, Ranko VULIN i Nebojša KRSTIĆ. Trener: Milan GRGAČIN.

U preostalom 10. kolu Omladinici KMF Letećeg Holanđanina će gostovati u Bajmoku.