Poraz kao opomena

Pred smiraj 2020. godine omladinci Letećeg Holanđanina su gostovali u Subotici u okviru 8. kola Omladinske futsal lige FSV protiv domaćeg KMF Saprtaka. Na žalost, upisan je prvi poraz još od prošle sezone kada su izgubili prvu finalnu utakmicu u Vršcu od Foruma.

KMF SPARTAK Subotica U19 – KMF LETEĆI HOLANĐANIN Vrbas U19   5:4 (3:4)

Početak je bio obećavajući i vođstvo od 3:1, a sva tri gola je postigao omladinski reprezentativac Slobodan Koprivica, ali Spartak se nije predavao već su poravnali ubrzo na 3:3. Ipak gol prednosti Holanđanima je obezbedio i drugi omladinski reprezentativac Mitar Eraković. Međutim, vođstvo vrbašana iz prvog dela utakmice 4:3 se brzo istopilo u nastvaku a gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat kada su uveli petog igrača umesto golmana. Konačan rezultat 5:4 je bio i realno stanje stvari na terenu jer su se Holanđani izpromašivali a napravili su nekoliko grešaka u odbrani što je Spartak na kraju znalački koristio. Sledi par dana odmora usled Novogodišnjih praznika pa nastavak Omladinske futsal lige FS Vojvodine, gde će u Vrbas doći na megdan Žak Junior iz Sombora.

Subotica, hala „Dudova šuma“. Bez prisustva gladalaca. Sudije: Jovan Krušić (Kanjiža) i Miodrag Trbović (Novi Kneževac). Žuti karton: Kujundđić Mateo u 22.minutu /nesportsko ponašanje/ za KMF SPARTAK, crvenih kartona nije bilo. Strelci: Jaković Dragan u 3. i 28.min, Goran Srednik u 7.min, Nikola Rankov u 9.min, i Mitar Eraković u 26.minutu /autogol/ za KMF Spartak, Slobodan Koprivica u 3, 5 i 6.min, i Mitar Eraković u 13.minutu za KMF L. Holanđane. Nagomilavanje prekršaja: Spartak 7 (2+5), LH 1 (1+0).

SPARTAK U19: Nikola RANKOV, Vukašin ŠOJIĆ, Dragan JAKOVIĆ, Davor TUNIĆ VOJNIĆ, Mateo KUJUNDŽIĆ /Kap/, Filip BABIČKOVIĆ, Daniel SIČ i Goran SREDNIK. Trener: Milan SEKULIĆ.

LETEĆEI HOLANĐANIN U19: Jovan DANILOVIĆ, Andrej ŠMIT, Stefan MILIĆEVIĆ, Slobodan KOPRIVICA /Kap/, Mitar ERAKOVIĆ, Stefan ROGANOVIĆ, Miljan MARKOVIĆ i Nemanja MUMINOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.