Оmladinska futsal liga FSV: Pao i Hajduk u Vrbasu

Iako je prošlogodišnja omladinska selekcija Letećeg Holanđanina bila Prvak lige u Vojvodini a potvrdila je primat i u Srbiji pobedom protiv KMF Zemuna Samo pravo U19, а i ovogodišnja generacija Holanđana sigurno gazi ka završnici u Vojvodini…

KMF LETEĆI HOLANĐANIN U19 – KMF HAJDUK U19    7:1 (2:0)

Iako su Kuljani došli u Vrbas sa dve rezerve znalo se da neće lako izabranicima trenerskog tandema Miricki Igor – Antonić Bojan biti lako. U prvom delu susreta vrbašani su na parket istrčali u sledećem sastavu – na golu već iskusni Jovan Danilović, a u polju Šmit Andrej, Milićević Stefan, Eraković Mitar i Koprivica Slobodan. Vrbašani su brzo zagospodarili terenom ali su postigli samo dva pogotka u prvih 15. minuta, a strelci su bili omladinski reprezentativci Koprivica Slobodan u 5. i Eraković Mitar u 13.minutu što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dobili su dobru minutažu svi igrači Holanđana upisani u protokol utakmice i Luka Dragnić, kao i drugi golman Petar Marojević i Pavle Čovs, Stefan Roganović, Miljan Marković i mlađani Vuk Pravilović. Postigli su vrbašani još pet golova ali su još toliko promašili šansi… Hajduk je postigao počasni gol preko raspoloženog Vladimira Paleksića u 20.minutu utakmice. A gosti su imali i kazneni udarac sa 6. metara ali je isti igrač izveo najstrožu kaznu pa je mladi i talentovani čuvar mreže Marojević refleksno odbranio! U listu strelaca su se upisali po tri puta Koprivica 5, 18 i 30.minut, Eraković u 13, 21 i 27.minut dok je egzekutor bio i Miljan Marković u 19. minutu susreta. Nije bilo kartona mada je utakmica bila prava prvenstvena sa mnogo tračanja, duela i žustrih startova ali sve u granicama fer pleja.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Jovan DANILOVIĆ, Andrej ŠMIT, Stefan MILIĆEVIĆ,  Mitar ERAKOVIĆ /Kap/, Slobodan KOPRIVICA, Petar MAROJEVIĆ, Pavle ČOVS, Stefan ROGANOVIĆ, Miljan MARKOVIĆ,  Vuk PRAVILOVIĆ i Luka Dragnić. Trener: Igor MIRICKI.

HAJDUK U19: Aleksandar DAMJANOVIĆ, Vukašin PATKOVIĆ, Veljko OPALIĆ /kap/, Miloš BOŽOVIĆ, Vladimir PALEKSIĆ, Milan LEĐENAC i Miloš KOBAC. Trener: Srđan MILOSAVLJEVIĆ.