Jesen bez poraza u obe konkurencije

Iako se igrački sastav bitno promenio u odnosu na prethodne sezone, jer su seniorski sastav napustili nosioci igre, kmf Leteći Holanđanin je ostvario odlične rezultate u obe konkurencije.

Šef stručnog štaba Igor Miricki je postavio cilj da se seniori plasiraju među četiri prvoplasirane ekipe kod Futsal lige Vojvodine grupe Zapad. Talas mladih futsalera je zapljusnuo i sada seniroski tim što je već ove polusezone dalo rezultata. Od devet utakmica samo dve su remizirali vrbašani i to u Vrbasu protiv favorita Novog Sada, i u gostima u Bajmoku a preostalih sedam su pobedili.

Vredi izdvojiti moglo bi se reći presudnu pobedu u derbiju protiv Novog Sada, na gostujućem terenu u maloj dvorani Spensa: kmf NOVI SAD – kmf LETEĆI HOLANĐANIN 0:8! Mladi igrači holanđana su do nogu potukli samouverene domaće vedete i još su pokazali malobrojnoj publici na tribinama, svu raskoš futsal igre, pa je ovom pobedom Vrbas opet dobio kvalitetnu futsal generaciju Letećih Holanđana… Jedini poraz se desio u Futsal KUP-u Vojvodine ali se na gostovanje otišlo sa omladincima umesto seniorksim sastavom jer KUP ove sezone nije cilj.

Mada se pravi okršaji tek očekuju jer sa Istoka prete pre svega Dinamo iz Pančeva ali i vršački Forum. Pančevci imaju budžet da igraju već sada Prvu futsal ligu ali to treba dokazati i na parketu.

KMF LETEĆI HOLANĐANIN U19

Ono što se očekivalo, kod mlađih kategorija, to se i obistinilo jer su omladinci Letećeg Holanđanina ostvarili svih pet pobeda i za očekivati je da se plasiraju u finale Omladinske futsal lige Vojvodine koje ove sezone broji čak sedamnaest klubova.

Reklo bi se idaelna jesen za futsal u Vrbasu, a ako se još doda da je i Mitar Eraković već sada reprezentativac Srbije u selekciji do 19 godina može se zaključiti da Vrbas čeka svetla futsal budućnost. Međutim, već standardno loša materijalna situacija pritiska upravu kluba i stručni štab da se dovijaju na različitie načine, da održe na okupu ove talentovane igrače…

Apel pre svega na uspešne privrednike iz Vrbasa i okoline da se malo ulaganja u ove momke može se vratiti višestruko… Jer nekada je kmf Leteći Holanđanin bio treći u Srbiji a takav uspeh se može lako ponoviti ako neko prepozna talenat ovih momaka…