Pobeda nad Somborcima ali teža od očekivanog

Ono što raduje je pre svega da je nastavljen niz pobeda omladinske selekcije KMF Letećeg Holanđanina a ovog puta je pao i vrlo dobar sastav ŽAK Junior iz Sombora.

Pre svega treba odati priznanje vernim navijačima Holanđana koji se polako vraćaju na utakmice kako seniorskog a tako i omladinskog sastava. Uspesi se ređaju u obe selekcije a pažnja navijača godi pre svega mladim futsalerima trenera Mirickog.

Ipak da nije sve idaelno treba napomenuti i standardno tešku finansijsku situaciju u klubu, jer sa nekoliko manjih sponzora za novu opremu, gorivo ili sportske rekvizite situacija u klubu sa dugom tradicijom bi bila daleko bolja…

 

   KMF LETEĆI HOLANĐANIN U18 – KMF ŽAK JUNIOR U18 /Sombor/   5:4 (4:2)

 

Iako su vrbašani bili nekompletni bili su na papiru izraziti favoriti ali je to trebalo pokazati i na parketu velike dvorane CFK „Drago Jovović“, gde se okupilo više od 150 gledalaca.

Poveli su domaći preko reprezentativca Mitra Erakovića već u prvom minutu – 1:0, ali nekoliko propusta u prvih dvadeset minuta su znali da kazne gosti iz Sombora. Već u 4. minutu je bilo poravnanje na 1:1, a strelac je bio Kovačev Nikola. Potom talentovani Nemanja Muminović posle dobre akcije sprovodi loptu u nebranjeni deo mreža za 2:1. Da bi Vidaković iskoristio neopreznost golmana domaćih Danilovića i sa distance pogodio za nerešen rezultat 2:2! Međutim mladi futsaleri  vrbasa dodaju gas, i postižu još dva gola prvo preko raspoloženog Erakovića za 3:2, da bi i Muminović postigao drugi gol na utakmici za tada već uverljivo vođstvo 4:2 što je bio i rezultat prvog dela utakmice.

Nastavak donosi opet dramatiku ali zahvaljujući pre svega greškama narandžastih u fazi odbrane. Dva gola postižu somborci i to preko Đurđev Dejana u 25.minutu i Drvara Petra u 29.minutu. Šef struke Igor Miricki uzima tajm aut, smiruje igrače i daje savete koji donose opet prepoznatljivu igru domaćih. Kapiten vrbašana Danilo Radović postiže gol za 5:4 posle filigrantske akcije što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice. Svi igrači koji su bili u protokolu su imali zapaženu minutažu čak i drugi vratar Vukanović Miljan.

LETEĆI HOLANĐANIN U18: Jovan DANILOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Miljan VUKANOVIĆ, Luka LEPOJEVIĆ, Nemanja MUMINOVIĆ i Luka DRAGNIĆ. Trener: Miricki Igor.

ŽAK JUNIOR U18: Marko ŠUŠA, Nikola KOVAČEV, Petar DRVAR, Nemanja VIDAKOVIĆ, Veljko VOJVODIĆ, Dejan ĐURĐEV, Filip KOVAČEV i Bojan CARIĆ. Trener: Mijić Nikola.