Čas futsala u Novom Sadu

Da je neko ponudio mladim igračima Letećeg Holanđanina pobedu nad direktnim konkurentom za prvo mesto u maloj dvorani SPENS-a, svi bi oberučke prihvatili ali niko nije ni sanjao da će postići čak osam (8) golova… A u prvoj utakmici u Vrbasu je bilo nerešeno 3:3.

KMF NOVI SAD – KMF LETEĆI HOLANĐANIN 0:8 (0:4)

Malobrojna publika, i to mahom vrbašani su bili na tribinama SPENS-a, imala je priliku da uživa u fenomenalnoj partiji izabranika trenera Igora Mirickog tokom svih 40 minuta. Na parket čuvene sportske dvorane je istrčala mlađana postava: na golu sve bolji Jovan Danilović, a u polju – Lazar Radanović, Martin Šmit, Danilo Radović i Vukašin Avdalović. Na suprotnoj strani su bili iskusni igrači pre svega fudbala a poslednjih nekoliko sezona i futsala Novoga Sada: vratar Vlajić, uz Ilića, Mičetu, Belovića i kapitena Kočovića.
Šef struke Miricki je poveo samo mlade igrače bez kapitena Ačanskog, iskusnih Zečevića i Stjepovića, a nije bilo ni prvog vratara Martina Marinkovića. Mislili su novosađani da će mladi vrbašani biti lak zalogaj ali…
Ono što je nekada krasilo Leteće Holanđane osetili su sada na svojoj koži igrači Novog Sada, maksimalno požrtvovana igra u dobrani – plitka ali pokretljiva zona sa preuzimanjem i brzim kontra napadima je bila igra Holanđana od prvog sudijskog zvižduka do samog kraja ove utakmice.

A strelci su se ređali kao na filmskoj traci – Radović u 4.minutu, zatim Martin Šmit u 10.minutu da bi sa dva brza gola gotovo u istom minutu nokautirao protivnika Marojević u 14.minutu za već velikih 0:4! Mora se priznati da su novosađani bili hendikepirani neigranjem Goran Šćepanovića /zbog provrede/ ali to nije alibi za slabu i bledu igru. Imali su i novosađani prilike ali ih nisu iskoristili ili ih je osujetio odlični golman Danilović koji će možda dosegnuti sjajne vratare vrbašana – Baneta Petrovića ili Nikitovića. Novi Sad je imao idealnu priliku da iz kaznenog udarca sa 10. metara postigne bar počasni gol ali ni to nisu iskoristili domaći igrači.
Nastavak donosi još žešću inicijativu domaćih ali mladi vrbašani sve greške protivnika surovo kažnjavaju i pune do vrha mrežu novosađana. Prvo je Danilo Radović povećao na 0:5, da bi u dva minuta prvo opasni napadač Avdalović povisio na 0:6, da bi samo minut kasnije Radanović postigao svoj priv gol za neverovatnih 0:7. A tačku na i postavlja opet dugokosi Radanović tri minuta pre kraja za konačnih 0:8!
Svi mladi igrači Holanđanina su pokazali da imaju neophodan talenat, ali i srce da igraju sa boljim i jačima od sebe i da pokažu koliko vrede i koliko će tek vredeti na futsal nebu Srbije.
Kult Letećih Holanđana se nastavlja a selektori će morati češće da prisustvuju utakmicama Letećih Holanđana, na tribinama vrbaskog hrama sporta CFK „Drago Jovović“ kada mladi futsaleri budu opet ovako inspirisani…

Novi Sad, 20.15 mala dvorana SPENS-a. Gledalaca oko 30. Sudije: Blažon Vladimir (Ruma), Ljubinković Branislav (Ruma) i Ranković Nemanja (Jarak). Strelci: Radović Danilo u 4. i 25.min, Šmit Martin u 10.min, Marojević Stefan u 14 i 14.min, Avdalović Vukašin u 31.min, i Radanović Lazar u 32 i 37.minutu. Žuti kartoni: Kočović u 26.minutu /nesportsko ponašanje/, i Spajić u 31,minutu /nesportsko ponašanje/ KMF Novi Sad, a Avdalović u 25.minutu /nesportsko ponašanje/, i Šćepanović u 26.min /nesportsko ponašanje/.

NOVI SAD: Vuk VLAJIĆ, Vladan ILIĆ, Nemanja MIČETA, Stefan KOČOVIĆ, Aleksandar BELOVIĆ, Matija SPAJIĆ, Siniša STUPAR, Aleksandar KOSTIĆ, Marinko KATANA i Goran ŠĆEPANOVIĆ. Trener: Krsmanović Ognjen.

LETEĆI HOLANĐANIN: Jovan DANILOVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ, Vukašin AVDALOVIĆ, Miljan VUKANOVIĆ, Stefan MAROJEVIĆ, Nemanja ŠĆEPANOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ i Andrej ŠMIT. Trener: Miricki Igor.