Omladinci Holandjana nadigrali Somborce

Od ove sezone svi futsal klubovi Vojvodine trinaest klubova iz Vojvođanske, tri kluba iz druge i jedan klub iz prve lige Srbije, ukupno njih sedamnaest (17), su bili u obavezi da prijave i mlađu selekciju za takmičenje u Omladinskoj futsal ligi Vojvodine.

KMF Žak Junior U19 – KMF Leteći Holanđanin U19      1:10 (0:3)

Do ove sezone pored futsal kluba iz Vrbasa, još samo dva kluba u Vojvodini su imali mlađe kategorije a to su kmf SAS iz Zrenjanina i kmf Forum iz Vršca. Tako da su vrbaški omladinci samo sa njima igrali utakmice u nezvaničnom takmičenju koje smo sami pokrenuli uz veliku pomoć komesara za takmičenje Seada Čočića.

I to malo iskustva u tim mečevima je od velike pomoći bilo igračima koji sada nastupaju i za prvi tim.

Oprezno je podmladak Letećih Holanđana ušao u utakmicu sa vršnjacima iz Sombora,jer su za njih još uvek nepoznanica većina futsal klubova.

Domaćini su utakmicu počeli sa visokim presingom, koju su Leteći uigranom akcijom brzom transformacijom izlaska iz presinga osujetili i poveli preko Martina Šmita već u trećem minutu igre. Čvrstom odbranom u zoni, posle oduzete lopte minut kasnije usledila je kontra iz koje je Avdalović povećao prednost Letećih. Zatim u 10 minutu Radanović iz uigrane akcije postiže pogodak za 3:0, što je i ujedno rezultat prvog poluvremena. Do kraja poluvremena rezultat u korist Letećih nije bio ubedljiviji jer su se pojedinci isticali solo akcijama, koji su umesto realizacije donosili samo greške. Te greške nisu uspeli da iskoriste igrači Žak Juniora i postignu koji pogodak,jer ih je u tome sprečio raspoloženi golman Letećih Danilović Jovan.

Početkom drugog dela igre domaćini postižu počasni pogodak, tako što je Vidaković Nemanja pokušao da uposli svog igrača sa nekih petnaest metara, loptu niko nije dirao i ona je iznenadila Danilovića koji nije uspeo da pravovremeno odreaguje.

Posle tog pogotka Leteći Holanđani igraju mnogo zrelije nego u prvom poluvremenu i koriste sve prilike što iz polukontri, što iz uigranih akcija. U strelce se opet upisuje Radanović a Šmit,Eraković i Koprivica postižu po dva pogotka. Pored strelaca treba spomenuti i Šmit Andreja i kapitena Danila Radovića koji su pored Danilovića najzaslužniji što igrači Žak Juniora nisu postigli još neki pogodak.

Hala, Mostonga SOMBOR. Sudije: Dragutin Božović i Predrag Vujić (oba Kula).

ŽAK JUNIOR U19: Filip Pehilj, Nikola Kovačev, Petar Drvar, Nemanja Vidaković, Dejan Đurđev, Darko Štimac, Vuk Ralević, Baojan Carić, Ranko Vulin, Filip Kovačev, Miloš Kovačević, Jovan Pantelinac, Dušan Krstić i Veljko Vojvodić.Trener: Gagrčin Milan.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Jovan Danilović, Lazar Radanović, Martin Šmit, Danilo Radović, Vukašin Avdalović, Miljan Vukanović, Andrej Šmit, Slobodan Koprivica, Stefan Ivošev, Mitar Eraković, Ognjen Mizdrak, Stefan Roganović i Nemanja Muminović. Trener: Miricki Igor.

U sledećem kolu 15.decembra 2019. od 18.00h u CFK Drago Jovović Leteći dočekuju Kmf Hajduk iz Kule, koji je u prvom kolu izgubio u Kuli od Bajmočana.