Hajduk izdržao samo poluvreme u Vrbasu

Ako se zna da je najteže dobiti već planirane bodove, to se još jednom potvrdilo ovoga puta u bačkom derbiju.

Omladinski timovi Letećeg Holanđanina i Hajduka su odigrali dobru futsal utakmicu ali je dramatike bilo samo u prvih dvadeset minuta.

LETEĆI HOLANĐANIN U18 – HAJDUK U18 /Kula/    6:2 (2:2)

Gosti iz Kule su se bolje snašli i vodili su u dva navrata u prvom delu susreta. Već u 2. minutu Hajduk je poveo preko visprenog Kutlačića, da bi samo minut kasnije reprezentativac Srbije Mitar Eraković poravnao na 1:1. Hajduk je opet poveo preko Slijepčevića u 11. minutu koji je iskoristio nepažnju odbrane vrbašana, iskosa uz korner liniju je pogodio stativu a lopta se zakoprcala u mreži kraj nemoćnog vratara domaćih Danilovića. Imali su gosti iz Kule još nekoliko prilika ali nisu uspeli da pogode mrežu. Sa druge strane, trener Holanđana Igor Miricki je čestim izmenama tražio pravo rešenje a kao rezultat bolje igre Holanđani su izjednačili preko Lazara Radanovića na 2:2 minut pre kraja prvog dela utakmice.

Nastavak donosi sličan scenario kao iz prvog dela meča, ali se osećala razlika kako je vreme odmicalo jer su vrbašani stezali obruč oko odličnog golmana Hajduka Jovanovića. Već u 23. minutu Mitar Eraković dovodi vrbašane u vođstvo 3:2, svojim drugim golom na utakmici. Da Holanđane čeka svetla futsal budućnost pokazali su omladinci u nekoliko efektnih akcija krajem drugog poluvremena kada su postigli još tri gola iz jednostavnih akcija, u samo četiri minuta. Braća Šmit su postigli po jedan gol, prvo Martin u 34.minutu da bi se u listu strelaca upisao i Andrej četiri minuta kasnije. Da bi tačku na i postavio raspoloženi Radanović Lazar za konačnih 6:2 minut pre kraja utakmice.

LETEĆI HOLANĐANIN U18: Jovan DANILOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ /Kap./, Lazar RADANOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Andrej ŠMIT, Nemanja MUMINOVIĆ, Petar MAROJEVIĆ, Miljan VUKANOVIĆ i Luka DRAGNIĆ. Trener: Miricki Igor.

HAJDUK U18: Marko JOVANOVIĆ /Kap./, Miloš OLUJIĆ, Veselin RADOVIĆ, Milan BOGIĆEVIĆ, Dušan SLIJEPČEVIĆ, Aleksandar DAMJANOVIĆ, Stefan HARDI, Stefan RACIĆ, Miloš KOBAC, Radoslav NOVAKOV, Bogdan KOMLJENOVIĆ, Lazar KUTLAČIĆ i Luka DAMJANOVIĆ. Trener: Marić Željko.