Sigurna igra i pobeda Holanđana

Futsaleri “Letećeg Holanđanina” su u IX kolu Treće futsal lige Vojvodine – grupa Zapad savladali starog rivala, ekipu novosadskog “Tanga” rezultatom 6:2 (2:1).

Šef stručnog štaba vrbašana Igor Miricki se za ovu utakmicu odlučio da izvede na parket podmlađeni tim i nije pogrešio. Na golu je stajao tokom celog meča talentovani Danilović, a u polju su počeli Šmit Martin ,Radović, Radanović i Eraković. Dok na suprotnoj strani, trener Novosađana je izveo iskusnu petorku: Ilić, Minaković, Vulović, Labović i Tankosić.

Leteći Holanđani su od prvog sudijskog zvižduka nametnuli prepoznatljiv visok ritam igre. Tokom celog meča domaći igrači u odbrani su bili požrtvovani i disciplinovani što im je omogućilo da u nekoliko navrata iz kontre savladaju gostujućeg golmana. Posebno raduje što su omladinci Letećih postigli i par pogodaka iz uigranih akcija na zonsku odbranu iskusnijih igrača Tanga.

U par situacija igrači Tanga su na svoje iskustvo prevarili odbranu Letećih i izašli oči u oči sa večeras odličnim golmanom domaćih Danilovićem koji je više puta uspeo da sačuva svoju mrežu i tako još više poveća samopouzdanje ove talentovane i mlade ekipe.

Strelci za domaće bili su Radović u 11. i 35. minutu, Eraković u 12.min , Selak u 24.min , Radanović u 35.min, i odlični Šmit Martin u 36. minutu. Poraz Tanga za koji su igrali nekoliko bivših prvoligaških igrača ublažili su Vulović i Babić u 18. i 26. minutu.

Ono što treba da raduje zaljubljenike u futsal u Vrbasu je da ova nova generacija “Letećih Holanđana” napreduje iz utakmice u utakmicu a prostora za ekspanziju ovog perspektivnog tima, sa dugom tradicijom, ima na pretek…

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Vrbašani u borbi za titulu jesenjeg prvaka gostuju direktnom konkurentu ekipi KMF Novi Sad. Utakmica se igra u subotu u 20:15h u hali SPENS u Novom Sadu.

kmf LETEĆI HOLANĐANIN – kmf TANGO   6:2 (2:1)

Leteći Holanđanin: DANILOVIĆ, ŠMIT M., RADOVIĆ, RADANOVIĆ, ERAKOVIĆ, Vukanović, Marojević, Selak, Ačanski, Mizdrak, Janković, Ivošev, Dragnić.

Tango: ILIĆ,MINAKOVIĆ, VULOVIĆ, LABOVIĆ, TANKOSIĆ, Babić.