Podmladak Holanđana pokazao zube i pobedio Žak Junior

Iako su gosti iz Sombora došli nekompletni u vrbaski hram sporta, daleko od toga da nisu planirali tri boda ali…

KMF LETEĆI HOLANĐANIN – KMF ŽAK JUNIOR (Sombor)    3:2 (1:0)

Vrbašani su konačno odigrali konstantno vrlo dobru igru bez prevelikih oscilacija i rezultat nije izostao na radost prisutne publike u velikoj dvorani CFK „Drago Jovović“. Pobeda zaslužena i čista kao suza jer je ovo bio derbi. Sada ostaje žal za samo nerešenim rezultatom protiv Novog Sada jer sa tom pobedom bi Leteći Holanđanin bio usamljen na vrhu ali ni ovako nije loše već naprotiv.

Šef struke Igor Miricki je poslao na parket već ustaljenu petorku: na golu Martin Marinković, a u polju – Radović Danilo, Marojević Stefan, kapiten Ačanski Željko i iskusni  Stjepović Zoran. Gosti iz Sombora su došli da se nadigravaju a dobar deo tima čine igrači iz Apatina ex APA futsal. Konačno je i publika u Vrbasu shvatila da mladim momcima treba veća podrška pa je poseta bila zadovoljavajuća. Holanđani su diktirali tempo i vodili igru sa značajnim posedom lopte dok su gosti ugrožavali gol vratara Marinkovića iz brzih kontra napada. Smenjivali su se napadi na jednoj i drugoj strani ali bez promene rezultata na semaforu. Sve do 17.minuta je bilo nepopularnih 0:0 a onda kapiten Ačanski postiže gol za 1:0! Malo neuobičajen kriterijum sudija je doveo do toga da Holanđani imaju pet akumuliranih prekršaja i u jednoj situaciji Somborci su tražili i šesti što bi bio kazneni udarac sa deset metara ali to se nije dogodilo.

U nastavku vrbašani drže kontrolu igre i sa dva gola, prvo Marojevića u 22. minutu a sedam minuta kasnije i Radovića Holanđani stižu do ubedljivih 3:0! Ali tu nije kraj, gosti su imali najpre kod 2:0, penal posle igranja rukom u golmanskom prostoru ali je vratar Marinković sigurnom intervenciom spasio vlastitu mrežu i rezultat se nije promenio sve do 32.minuta kada Čivčić Petar smanjuje na 3:1. Imao je tada Žak Junior više od igre ali do kraja su uspeli gosti samo da ublaže poraz golom Bajčev Vladimira u 35.minutu.

Ova tri boda mnogo znače mladoj ekipi vrbašana jer sada trener Miricki više koristi mlađe igrače /i sa specijalnim lekarskim pregledima/ u rotaciji sa sve većom minutažom, a time i istovremeno odmara nekoliko prekaljenih veterana koji daju zlatan ton odličnim partijama Holanđana.

Zaslužena pobeda Holanđana i sada već mogu vrbašani da igraju rasterećeno jer su obezbedili mesto među prve četiri ekipe na Zapadu…

LETEĆI HOLANĐANIN: MARTIN MARINKOVIĆ, DANILO RADOVIĆ, STEFAN MAROJEVIĆ, ŽELJKO AČANSKI, ZORAN STJEPOVIĆ, Željko Zečević, Martin Šmit, Stefan Selak, Stefan Ivošev, Mitar Eraković, Stefan Roganović, Andrej Šmit i Jovan Danilović. Trener: Igor Miricki.

ŽAK JUNIOR: IVICA MOLNAR, MILOŠ RADMANOVIĆ, PETAR ČIVČIĆ, GORAN VIDAKOVIĆ, VLADIMIR BAJČEV, Srđan Vuković, Igor Grgić i Ognjen Matić. Terner: Nikola Mujić.