Sigurna pobeda u Futogu

Futsaleri “Letećeg Holanđanina” su u 4. kolu futsal lige Vojvodine savladali ekipu “Fortuna” iz Futoga na gostujućem terenu rezultatom 6:2 (3:0).

Trener Igor Miricki izveo je na teren sledeću petorku: Marinković, Stijepović, Marojević, Selak i kapiten Ačanski, dok su se na suprotnoj strani našli – Glišić, Pivaš, Raičević, Ubović, Havrljuk (kapiten).

Posle malo sporijeg početka, Vrbašani su nametnuli svoj ritam i visokim presingom na igrače Fortune često su ulazili u šanse. Mrežu domaćina načeo je Marojević u 7. minutu, uigranom akcijom iz kornera na asistenciju Stijepovića. Na 2:0 povisio je kapiten Ačanski u 16. , a za sjajan završetak prvog poluvremena pobrinuo se povratnik Stefan Selak iz brze kontre u 18. minutu. U drugom poluvremenu dolazi do opuštanja što je i razumljivo za ovu novu mladu ekipu “Holanđana”. Prvi gol za domaću ekipu postiže Pivaš u 23. minutu, brzo uzvraća sjajni Ačanski za 4:1, a novu nadu domaćinu daje Perinović iz slobodnog udarca za 4:2 u 25. minutu. Najbolji akter meča, kapiten Željko Ačanski, je do kraja meča sa dve majstorije rešio pitanje pobednika.

Novajlija u ligi, ekipa Fortune se pokazao kao odličan domaćin i želimo im sve najbolje u nastavku prvenstva.

Rezultati “Letećeg Holanđanina” na početku sezone mogu da raduju trenera Mirickog, i armiju navijača iz Vrbasa, s obzirom na potpuno novi igrački kadar kojim raspolaže, gde većina igrača prvi put igra u seniorskoj konkurenciji. Što se same igre tiče prostora za napredak ima mnogo, a na nove “Leteće” mnogo uticaja će imati najiskusniji Ačanski, Zečević, Stijepović i Mićunović.

Vrbašani su u sledećem kolu slobodni, dok narednu utakmicu igraju za dve nedelje pred svojim navijačima protiv somborskog ŽAK Juniora.

 

FORTUNA FUTOG: GLIŠIĆ, PIVAŠ, RAIČEVIĆ, UBOVIĆ, HAVRLJUK, Saiti, Perinović, Rakita, Trifunović i Simić. Trener: Željko Jazić.

LETEĆI HOLANĐANIN: MARINKOVIĆ, MAROJEVIĆ, SELAK, STIJEPOVIĆ, AČANSKI, Zečević, Šmit, Radanović, Lukić, Eraković, Janković, Dragnić i Danilović. Trener: Igor Miricki.