Vrbašanin Mitar Eraković – reprezentativac Srbije u kadetskoj futsal selekciji

Leteći Holanđanin ima novopečenog reprezentativca u kadetskoj selekciji Srbije u futsalu a to je talentovani – MITAR ERAKOVIĆ.

Mitar Eraković je rođen 29. jula 2003. godine, učenik je srednje stručne škole „Mihajlo Pupin“ u Kuli, a od malih nogu trenira fudbal. Futsal je počeo da igra proteklih godina amaterski sa uspehom, na turnirima u Vrbasu i okolini sa drugovima.

Od 27. avgusta 2018. godine je zvanično registrovan za futsal klub „Leteći Holanđanin“ iz Vrbasa, gde je za relativno kratko vreme pružio zapažene igre a svojim zalaganjem i talentom zaslužio i dres sa državnim grbom.

Za kadetsku selekciju Letećeg Holanđanina nastupao je na sedam (7) utakmica i postigao je osam (8) golova čime je stekao epitet najboljeg strelca ekipe. Nastupao je istovremeno i za omladinsku selekciju Holanđana u tekućoj sezoni pod okriljem FS Vojvodine gde je na pet (5) utakmica postigao dva (2) gola. Ipak Leteći Holanđanin je izgubio od Foruma iz Vršca i nije osvojio omladinsku futsal ligu…

                                                                                    MITAR ERAKOVIĆ

Da darovitih futsalera ima još u Vrbasu potvrđuju reči selektora omladinske reprezentacije Vladimira Jovanovića Prše i pomoćnika Marka Gavrilovića koji su još zapisali imena i Luke Lepojevića (RFK Novi Sad), Vukana Popovića (FK Spartak Subotica), Slobodana Koprivice (FK TSC Bačka Topola)… Ali oni igraju paralelno i fudbal tako da još nisu obukli nacionalni dres futsal reprezentacije Srbije.

 

U dve prijateljske utakmice reprezentacije Srbije vrbašanin Mitar Eraković je odigrao odlično. U prvoj utakmici u Beogradu u „Štark Areni“ Srbija i FK Brodarac su remizirali 4:4. Dok je u zrenjaninskoj Ledenoj dvorani Srbija pobedila odgovarajuću selekciju KMF SAS 4:0 a naš Mitar je asistirao kod postizanja dva gola!

 

Da bi Mitar Eraković izrastao i u seniorskog reprezentativca Srbije u futsalu neophodno je obezbediti odgovarajuće uslove za trening mlađih selekcije futsal kluba Leteći Holanđanin