Bolan poraz od Dinama pred punim tribinama

Očigledno da nema lakih utakmica, to je ono što je trener Miricki govorio igračima ali…

Novajlija u Futsal ligi FS Vojvodine KMF Dinamo iz Pančeva je odigrao sa 105% i ostvario najveću pobedu u kratkoj istoriji kluba. Iako su tribine velike dvorane Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ bile dobro popunjene, vrbaška publika se na kraju nije radovala!

KMF LETEĆI HOLANĐANIN – KMF DINAMO Panačevo   6:7 (1:5)

Od prvog sudijskog zvižduka domaći igrači su krenuli napadački, kontrola lopte i veliki posed lopte uz nekoliko opasnih udaraca ka golu vratara Jagodića nije dala rezultata. Sve do 13. minuta kada se u gužvi pančevaca našao iskusni Ačanski koji pogađa za vođstvo 1:0! Tada su svi pomislili da je samo pitanje sa koliko će golova u mreži se vratiti Dinamo u Pančevo ali… Futsal je najatraktivniji kolektivni sport na svetu a dokaz malo pre navedenog je ostatak ove neverovatne utakmice!

Ispostaviće se da se prelomna tačka ovog meča dogodila u 14. minutu kada je posle jedne brze kontre Dinama vratar domaćih Marinković neoprezno reagovao i sprečio gostujućeg igrača da postigne gol van golmanskog prostora. Prekršaj jeste bio ali da li je bio za crveni ili za žuti karton pošto lopta nije bila upućena ka golu već prema gol aut liniji ostaje enigma… Bitno je da je dodeljen direktan crveni karton Martinu Marinkoviću i da su vrbašani ostali sa igračem manje u polju naredna dva minuta. Mlađani golman Tepavčević je dobio šansu ali i veliku odgovornost da prinudno zameni starijeg kolegu.  Dinamo koristi igrača više i poravnava na 1:1 preko raspoloženog Pešterca već u istom minutu. A onda neshvatljiv pad domaćih igrača jer su krenuli svi u napad tzv. grlom u jagode što koriste gosti i pogađaju mrežu vrbašana redom iz kontra napada u 15, 16, 18, i 20 minutu a egzekutori su bili Pešterac Filip 3x i Milovac za neverovatnih 1:5! Tuga i neverica kako u redovima Holanđana tako i na licima prisutnih gledalaca.

Nastavak donosi gotovo potpuni preokret za nepunih deset minuta viktorije pred golom fantastičnog vratara Dinama. Prvo Ačanski u 22. minutu smanjuje na 2:5, da bi dva minuta kasnije levonogi bombarder Arvaji smanjio na 3:5, i već minut kasnije Peđa Perović dovodi usijanje u gledalištu za 4:5 a minut je 25-i! Kada je Nemanja Peković pogodio za 5:5 u 29. minutu vrbaški hram sporta je proključao!

Svi su bili na nogama ali opet neopreznost skupo košta Holanđane, Dinamo postiže dva gola prvo preko Pešterca /njegov 5. gol/ a zatim i Milovca za 5:7! Opet silni napadi i mnoštvo udaraca ali sve skida fenomenalnim intervencijama vratar Jagodić. Međutim ipak Peković još jednom pronalazi put do nebranjene mreža za ispostaviće se konačnih 6:7! Bilo je još nekoliko prilika za gol Holanđana ali sreća je bila na strani Dinama…

Sada kada se zna da je Tisa pobedila u Apatinu, i beži celih pet bodova prednosti, ostaje samo da se veruje u sebe i pobedi u svih pet preostalih mečeva! Već za vikend je gostovanje i derbi u Novom Bečeju protiv lidera Tise…