Pamti se samo pobeda nad Hajdukom

U premijernom meču nove futsal sezone, podmlađena ekipa Letećeg Holanđanina je dočekala sastav Hajduka iz Kule.

Šteta što je bilo malo gledalaca jer je prikazan efikasan i opet dramatičan futsal finiš, srećom su bodovi ostali u Vrbasu.

kmf LETEĆI HOLANĐANIN – kmf HAJUK /Kula/ 9:8 (7:3)

Početak nije nagoveštavao dramatičan kraj susreta, ali krenimo redom… Početni sastav vrbašana je pokazao kvalitet i u periodu od trećeg (3) do osmog (8) minuta mreža kuljana se zatresa čak pet puta, a strelci su bili – Ačanski u 3,4. i 5.minutu, Lukić u 7.minutu i Šmit Andrej u 8. minutu prvoj polovini poluvremena – 5:0! Da bi potom trener Miricki uveo i mlade igrače sa klupe(Šmit Andrej,Eraković Mitar),koje je kombinovao sa iskusnijim igračima u postavi. Hajduk se opredelio na zonsku odbranu i kontra napade, što je i rezultiralo sa dva postignuta gola, prvo je bio strelac Kiš u 12.minutu, a zatim i mlađani Slijepčević minut kasnije za 5:2. Opet vrbašani daju gas i postižu dva gola, Radović u 15. minutu i iskusni (svojim četvrtim) Ačanski u 18.minutu susreta. Kada se očekivalo da sudije označe kraj prvog dela utakmice u jednoj gužvi se najbolje snašao igrač Hajduka Šinka i smanjio je na 7:3 što je ujedno bio i rezultat poluvremena.

U nastavku trener Miricki dozvolio je sebi luksuz,da je u jednom momentu na terenu bila postava – rezerni golman Vukanović Miljan 17 god. i igrači Ivošev Stefan,Roganović Stefan i Eraković Mitar svi sa specijalnim lekarskim i Mizdrak Ognjen 18 god.,što koriste gosti iz Kule. Prvo je Ivošev postigao gol za tada sigurnih 8:3, u 25. minutu utakmice a onda dvanaest minuta košmarne igre domaćih jer je Hajduk postigao pet golova za redom – Šarac u 27. i 32. minutu, Luka u 37, Slijepćević u 38, i Bogovački Srđan u 40. minutu. I još je Hajduk imao šansu ali je stativa spasila vrbašane totalnog potopa. I onda mlađani Šmit Martin (18 godina) postiže gol rezentnim udarcem nisko pored stative za konačnih 9:8 samo dva sekunda pre kraja utakmice!

LETEĆI HOLANĐANIN: Marinković Martin, Radović Danilo, Marojević Stefan, Ačanski Željko, Stjepović Zoran, Vukanović Miljan, Zečević Željko, Šmit Martin, Mizdrak Ognjen, Lukić Dejan, Ivošev Stefan, Eraković Mitar, Roganović Stefan i Šmit Andrej. Trener: Igor Miricki.

HAJDUK: Jovanović Marko, Bogovački Srđan, Slijepčević Dušan, Šinka Dejan, Kiš Robert, Šarac Dimitrije, Živko Luka i Petković Filip. Trener: Željko Marić.