Omladinska futsal liga FSV: Holanđani brojali do 11 u Inđiji

Prva utakmica baraža i gostovanje u Inđiji donelo je ubedljivu pobedu omladinskog sastava Letećeg Holanđanina protiv može se reći slobodno nedoraslog protivnika. Vrbašani poveli 1:0 u seriji.

INDIANS 2013 U19 – LETEĆI HOLANĐANIN U19   3:11 (3:6)

Već posle 120 sekundi vrbašani su poveli golom Luke Dragnića, ali su ubrzo domaći izjednačili na 1:1 preko Marinkovića. Vrbašani ponovo vode a strelac je Danilo Radović u 6.minutu 1:2. Inđija preko veoma raspoloženog Uremović Alekse opet stiže do izjednačenja na 2:2 u 11. minutu, da bi samo minut kasnije reprezentativac Slobodan Koprivica doveo u vodstvo Holanđane 2:3! Stiže odgovor Inđije u gotovo istom minutu a grešku odbrane Holanđana koristi opet Uremović za neočekivanih 3:3!

Ali tada stupa na scenu vispreni Slobodan Koprivica koji opravdava poziv selektora U19 selekcije Vladimira Prše Jovanovića jer postiže ukupno pet golova (11,12,13,14 i 16.minut). Na poluvremenu je bilo 6:3 za Holanđane. Nastavak donosi još efikasniju i sigurniju igru vrbašana pre svega u fazi odbrane pa je na kraju rezultat realan odnos snaga na terenu. A golove su postigli osim Dragnića i Koprivice (5), Radović u 6 i 28, Radanović Lazar u 19 i 27. i Roganović Stefan u 30.minutu. Bilo je prilike da trener Igor Miricki da priliku svim igračima upisanim u protokol utakmice a svi su imali zapaženu minutažu. Visok presing je dao rezultat naročito u drugom delu igre a Holanđani su propustili još 5-6 izglednih prilika… Oba golmana su branila odlično i starter Danilović Jovan kao i rezervista Marojević Petar.

Revanš za sedam dana je puka formalnost ali će vrbašani spremni dočekati u punom sastavu goste iz Inđije pred odlučujuće okršaje u završnici Omladinske futsal lige FS Vojvodine.

KMF INDIANS 2013 U19: Mihajlo SLADIĆ, Zoran ČUČKOVIĆ, Milan LEKIĆ /Kap/, Aleksa SAVIĆ, Živojin BEŠIĆ, David MARINKOVIĆ, Aleksa UREMOVIĆ, Dušan IGRAČ, Danilo JOVIČIĆ i Miloš ŠALIĆ. Trener: Tomislav VIĆENTIĆ.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Jovan DANILOVIĆ, Andrej ŠMIT, Slobodan KOPRIVICA, Luka DRAGNIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Danilo RADOVIĆ, Stefan ROGANOVIĆ, Pavle ČOVS, Stefan MILIĆEVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Petar MAROJEVIĆ, Miljan MARKOVIĆ i Nemanja MUMINOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.