Sigurna igra i ubedljiva pobeda u Somboru

Iako je Omladinski sastav Letećeg Holanđanina otišao u krnjem sastavu pokazalo se da vrbašani sa pravom žele prvo mesto i ove takmičarske sezone u Omladinskoj futsal ligi FS Vojvodine.

KMF ŽAK JUNIOR Sombor U19 – KMF LETEĆI HOLANĐANIN Vrbas U19   0:6 (0:4)

Ovoga puta trener Igor Miricki je poveo samo osam futsalera ali je i to bilo više nego dovoljno za ubedljivu pobedu na gostujućem parketu sportske hale „Mostonga“ u Somboru, bez prisustva gledalaca zbog poznate situacije i pandemije koronavirusa.

Blago rečeno čudan termin, sreda u 15.00 sati ipak je više odgovarao vrbašanima. Iako se igralo dva puta po 15 minuta sa zaustavljanjem, igračima u narandžastoj opremi je bilo dovoljno vremena da pokažu svu raskoš i talenat što su pojedini domaći igrači dočekali grubom i nesportskom igrom. Sudijski par je ipak bez kartona priveo utakmicu kraju.

Igor Miricki je izveo na parket sledeću postavu: na golu kapiten Jovan Danilović, zatim u polju Šmit Andrej, Slobodan Boban Koprivica, Luka Dragnić i Mitar Eraković. Novopečeni omladinski reprezentativac Slobodan Koprivica se poigravao sa futsalerima Žaka, i već u 4. minutu je doveo u vođstvo vrbašane 0:1! Čekalo se od prvog gola punih šest minuta kada vrbašani udvostručuju prednost golom rezerviste Miljana Markovića 0:2. A onda u svega 120 sekundi sledi klasičan nokaut gostiju, jer prvo se opet upisuje u strelce Koprivica, da bi minut kasnije drugi omladinski reprezentativac Mitar Eraković postiže gol i postavlja rezulatat 0:4, prvog dela utakmice. Kada je na parketu Andrej Šmit zna se da je defanziva sigurna, a samim tim da golman Danilović praktično nema posla… Nastavak donosi još samo dva gola a strelac je oba puta bio Mitar Eraković posle odlično izvedenih akcija vrbaških omladinaca. Valja napomenuti da su svi igrači imali ravnopravnu minutažu u večerašnjoj utakmici, tako da su Stefan Milićević, Luka Dragnić i Nemanja Muminović dali veliki doprinos ubedljivoj pobedi na gostovanju…

ŽAK JUNIOR U19: Marko ŠUŠA, Bojan CARIĆ, Petar DRVAR, Darko ŠTIMAC, Nemanja VIDAKOVIĆ /Kap/, Dušan KRSTIĆ, Dejan ĐURĐEV i Veljko VOJVODIĆ. Trener: Milan GRAGRČIN.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Jovan DANILOVIĆ /Kap/, Andrej ŠMIT, Slobodan KOPRIVICA, Luka DRAGNIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Stefan MILIĆEVIĆ, Miljan MARKOVIĆ i Nemanja MUMINOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.