SAS zasluženo slavio u Milanovcu

Mlađani igrači trenera Igora Mirickog su u utešnoj utakmici za treće mesto na finalnom turniru u hali Breza, u Gornjem Milanovcu izgubili od vršnjaka SAS-a iz Zrenjanina.

Vrbašani su se prosto rečeno izduvali u prvoj polufinalnoj utakmici gde su bili nadomak nerešenog rezultata protiv realno mnogo kvalitetnije protivnika Metalca Kolorado, ali je domaćin ipak slavio.

kmf SAS Zrenjanin – kmf Leteći Holanđanin  4:0 (1:0)

SAS: Maran Jovan (golman- kap.), Mandić Aleksandar, Grmuša Jovan, Ungur Nikola, Milošević Luka, Miloš Marko, Margetić Mihailo (golman), Jelisavac Petar, Petrović Bandi, Arđeljan Zoran, Bajić Vukašin, Grahovac David  i Dalja Kristijan. Trener: Ivan Mandić.

LETEĆI HOLANĐANIN: Tepavčević Miloš (golman- kap.), Dakić Marijan, Jurošević Filip, Petrović Nemanja, Radović Danilo, Lalić Stefan (golman), Mićunović Ognjen, Radanović Lazar, Pravilović Aleksa, Mizdrak Ognjen i Karaulac Bogoljub. Trener: Igor Miricki

Stari znanci ali i ljuti protivnici na parketu – SAS i Holanđani su odigrali dobar meč. I ovoga puta igrači iz Zrenjanina i okiline, bili su pojačani reprezentativcima Zoranom Arđeljanom iz kmf Srbobrana, kao i reprezentativnim golmanom  U18 selekcije Margetićem bivšim čuvarem mreže Nove Pazove a sada Vikinga iz Rume.

Vrbašani su dok su imali snage napadali i stvarali šanse ali uzalud jer nisu mogli naći put do mreže. Sa druge strane SAS je iz kontra napada bio konkretniji i epilog je bio očigledan jer u 15. minutu je strelac bio reprezentativac Arđeljan 1:0 za SAS. U nastavku su vrbašani poptuno pali što su znalački iskoristili futsaleri SAS-a i golovima opet Zorana Arđeljana u 31. i 37. minutu /trostruki strelac/, i Grmuše Jovana u 34.minutu.

Rezulatat previsok ali ako se uzme u obzir da su Holanđani propisno namučili Metalac dok je Ekonomac prosto pregazio SAS u drugoj utakmici polufinala, uz dorbu igru može se reći da rezultat nije dobar ali igra, zalaganje i potencijal su zalog za svetlu budućnost futsala u Vrbasu.

Najmlađa ekipa u hali Breza je imala šta da nauči iz ova dva poraza, naročito ako se zna da je većina ovih mladića 2003. i 2004. godišta….