Omladinci ipak četvrti u Srbiji

Turnir u Gornji Milanovac je pokazao da Leteći Holanđanin ima budućnost što se futsala tiče jer iako su izgubili obe utakmice na završnom turniru FS Srbije, prikazali su dopadljiv i kvalitetan futsal ako se uzme u obzir da su ubedljivo najmlađa ekipa kako u Vojvodini tako i u sportskoj hali Breza tokom završnice za klupskog prvaka Srbije u futsalu do 18. godina.

 

kmf Metalac Kolorado (Gornji Milanovac) – kmf  Leteći Holanđanin (Vrbas)  3:2 (2:0)

 

METALAC KOLORADO: Koljajić Vladan (golman), Urošević Jovan, Petrović Jovica, Jeremić Aleksa, Rosić Đorđe /kap./, Đorđević Aleksandar i Jakšić Vojin. Trener: Ivan Vuksanović.

LETEĆI HOLANĐANIN: Tepavčević Miloš (golman- kap.), Dakić Marijan, Jurošević Filip, Petrović Nemanja, Radović Danilo, Lalić Stefan (golman), Mićunović Ognjen, Radanović Lazar, Pravilović Aleksa, Mizdrak Ognjen i Karaulac Bogoljub. Trener: Igor Miricki

Iskusnija i pre svega starija Metalac Kolorado je na početku stekla ispostaviće se nedostižnu prednost golovima Jovan Uroševića u 4. minutu, i Jovice Petrovića u 13. minutu prvog dela utakmice. Mladost ali i neiskustvo igrača Letećeg Holanđanina je rezultiralo ovakvim ishodom. U nastavku je viđena drugačija slika n aterneu, vrbašani su se prenuli i počeli da atakuju ga golu korpuletnog Koljajića inače reprezentativnog čuvara mreže selekcije Srbije do 18 godina. Ipak domaćini prvi postižu gol u nastavku, igrao se 22. minut utakmice strelac je ope t bio reprezentativac u redovima Milanovčana Jovica Petrović – 3:0! Da bi već u narednom minutu Danilo Radović smanjio na 3:1. Igra se tada otvorila i bilo je prilično ravnoprаvno stanje na terenu. Još jedan gol u 37. minutu su postigli Holanđani ovaj put se u strelce upisao i Ognjen Mizdrak za konačnih 3:2!

Klub malog fudbala Metalac Kolorado je bila pobednik druge sezone omladinske futsal lige FS regiona Zapadne Srbije ispred kmf Ekonomca iz Kragujevca.