Pazova među osam najboljih ekipa u Kupu

Sinoć je pred oko 150 gledalaca prisustvovalo utakmici osminefinala Futsal KUP-a FSS, između domaćeg Letećeg Holanđanina, trenunto trećeligaša, i kmf Nove Pazove prvoligaša.

kmf Leteći Holanđanin – kmf Nova Pazova 3:8 (0:3)

Trener Igor Miricki je izveo na parket sledeću postavu, među stativama Martin Marinković, a od igrača Šćepanović Nemanja, Maćiženski Damir, Arvaji Dražen i kapiten Peković Nemanja. Dok su gosti izašli na parket velike dvorane Drago Jovović u sastavu: reprezentativni golman Jakov Vulić, i igrači Krasnić, Živić, Roknić i Stanojević.
Hrabro su krenuli vrbašani ali ipak je iskustvo i kvalitet presudilo. Već u 3. minutu Roknić koristi jednu grešku u odbrani domaćih i nesmetan ubacuje loptu u prazan gol sa metar distance 0:1. U desetom minutu gosti povećavaju prednost a strelac je takođe Roknić 0:2. Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Lazić postiže gol u 14. minutu meča što je ujedno bio i rezultat prvog dela.
Nastavak donosi još bolji i efikasniji futsal. Nova Pazova ima u rosteru desetak odličnih igrača pa se taj kvalitet gostiju preslikava i na teren. Kapiten Igor Šošo postiže gol za 0:4 u petom minutu nastavka. Holanđani pokušavaju u nekoliko navrata brzim kontra napadima da ugroze gol gostiju ali je siguran Vulić. Gosti ne popuštaju već naprotiv i rezervisti grizu za svaku loptu, pa tako Denić postiže gol za visokih 0:5. Međutim, iskusni pivot Dražen Arvaji levicom pogađa mrežu za 1:5. Nije prošao ni minut opet Denić povisuje na 1:6, da bi samo pola minuta kasnije levonogi Arvaji pokazuje raskošan talenat i smanjuje na 2:6. Roknić postiže svoj treći gol i time sebe promoviše u igrača utakmice za 2:7. U 31. minutu utakmice mlađani vrbašanin Šđepanović Nemanja smanjuje rezultat na 3:7. A tačku na i postavlja Turukalo Branko što je ujedno i konačan rezultat utakmice 3:8.

LETEĆI HOLANĐANIN: Marinković Martin (golman), Šćepanović Nemanja, Maćiženski Damir, Arvaji Dražen, Peković Nemanja /kap./, Lalić Stefan (golman), Jurošević Filip, Radanović Lazar, Petrović Nemanja, Doknić Uglješa, Ivošev Strahinja, Dakić Marijan, Radović Danilo, i Selak Nemanja. Trener: Igor Miricki.

NOVA PAZOVA: Vulić Jakov (golman), Krasnić Uroš, Živić Milan, Roknić Nenad, Stanojević Stefan, Kukolj Boško, Denić Ilija, Šošo Igor /kap./, Stojnić Ivan (golman), Lazić Vladimir, i Turukalo Branko. Trener: Goran Jakšić.

Hala: CFK Drago Jovović, Vrbas. Gledalaca oko 150. Sudije: Božović Dragutin (Kula), Radić Stefan (Novi Sad) i Tošić Vladimir (Novi Sad).

Nagomilavanje prekršaja: Leteći Holanđanin 3 (0+3), Nova Pazova 7 (2+5). Isključenja i opomena nije bilo.
Strelci: Arvaji Dražen u 28. i 29.min, Šćepanović Nemanja u 31. min, /Leteći Holanđanin/, Roknić Nenad u 3, 10, i 29.min, Lazić Vladimir u 14.min, Šošo Igor u 25.min, Denić Ilija u 28. i 29.min, i Turukalo Branko u 38.min.