Pobeda na startu prolećnog dela sezone u Srbobranu

Ako se po jutru dan poznaje, klub malog fudbala Leteći Holanđanin će biti uprkos najmlađem igračkom kadru kost u grlu svima u Futsal ligi Vojvodine ovog proleća.

kmf Srbobran – kmf Leteći Holanđanin 4:8 (1:4)

Već u uvodnim trenucima meča ekipa gostiju promašuje dve izgledne prilike iz prva dva napada, ali već u drugom minutu postiže pogodak za nagovežtaj dobre igre u nastavku. Domaćin se nije dao poremetiti ovim rano primljenim pogotkom nego iz kontre već u 4. minutu poravnava rezultat na 1:1. Do polovine prvog poluvremena još koja prilika na obe strane i onda brzi nokaut vrbašana jer u 9 i 11. minutu preko raspoloženog Miloša Simića koji hetrikom dovodi vrbašane u zavidnu prednost od 1:3. Poljuljani brzim golovima domaća ekipa Srbobrana nije mogla da odgovori na igru trenera ekipe iz Vrbasa, pa su igrači Srbobrana pokušavali solo prodorima ali i takva igra im se nije isplatila i Leteći još jednom primoravaju golmana srbobranaca Alena Markovića da vadi loptu iz mreže i postavljaju konačan ishod prvog poluvremena visok ali realan rezultat na semaforu – 1:4!

Drugo poluvreme su iskusni igrači trenera Maglajčevića odigrali bolje i sigurnije pa veđ u 24.minutu su sa dva brza pogotka smanjili vođstvo i poremetili igru Letećih Holanđana. Pripretili su Srbobranci još nekoliko puta do sredine drugog poluvremena, ali izgleda da više nisu imali snage za potpuni preokret. Ali je i gostujuća ekipa posle zatraženog tajm auta trenera Igora Mirickog zaigrala mnogo angažovanije i sa tri pogotka rešila pobednika i upisala nova tri velika boda za ovu jako mladu ekipu.