Pobeda u finišu utakmice nad Kačarevom

Pred oko 200 ljubitelja futsala u velikoj dvorani CFK Drago Jovović imalo je priliku da posmatra zanimljivu i efikasnu utakmicu gde su Holanđani na iskustvo i kvalitet došli do ubedljive pobede nad malobrojnom ali borbenom ekipom Kraljevićeva iz Kačareva.

Leteći Holanđanin – Kraljevićevo (Kačarevo) 6:2 (2:1)

Vratili su vrbašani rivalu milo za drago, za jesenji poraz od 2:1 u Kačarevu. Do duše, gosti iz Kačareva su došli sa svega tri izmene što im nije smetalo da pruže žilav otpor domaćinu.
Leteći Holanđani su počeli odlično ovaj susret i brzim vođstvom golovima iskusnog napadača Arvajia u drugom i hitronogog Stefana Selaka u trećem minutu vode već 2:0. I kada se mislilo da će ovo biti rutinska pobeda Holanđana, bude se žilavi gosti. Golman gostiju Šašić je bio više nego raspoložen i ukrotio je sve udarce u okvir gola do kraja prvog dela meča. Holanđani su atakovali ali i promašivali i onda je usledila kazna jer je Milanović Stefan smanjio na više nego podnošljivih 2:1 tri minuta pre kraja prvog dela.

Nastavak je opet bio slična priča Holanđani napadaju ali jalovo bez rezulata dok se gosti grčevito brane i u kontr napadima traže put do mreže Martina Marinkovića. I to im supeva u 28. minutu poravnavaju na 2:2 golom Vučković Danijela. Briga za trenera Mirickog koji je sigurno očekivao lakšu utakmicu… Ipak u 33. minutu Uglješa Doknić postiže gol i vraća nadu da vrbašani mogu do vredne pobede – 3:2!
Gostujući tener je čak poslednjih 4-5 minuta meča uveo i petog igrača u igru umesto golmana ali je onda usledio blic krig Holanđana. Za poslednja tri minuta postižu tri gola, strelci su bili Arvaji Dražen dva i kapiten Peković za nepravedno visokih i ubedljivih 6:2. Leteći Holanđanin ima najmlađi sastav u Futsal ligi Vojvodine ali i nekoliko iskusnih igrača koji daju ton i iskustvo mladosti, Arvaji i Peković Nemanja, što je dobitna kombinacija pokazalo se i večeras.

Sledi gostovanje lideru u Bečej narednog 14. kola…