Omladinska futsal liga FSV: Holanđani u finalu protiv Fortune

Posle šest odigranih utakmica u regularnom delu sezone Omladinske futsal lige Vojvodine, u grupi „B“ igrači Letećeg Holanđanina su osvojili 1. mesto uz pet pobeda i jedan poraz od Hajduka iz Kule. Slede zatim utakmice četvrtfinala gde nije ŽAK Junior iz Sombora predstavljao prepreku za mlade futsalere trenera Igora Mirickog. Dve pobede, 5:1 u Somboru, i 4:0 u Vrbasu dok su istovremeno Hajduk i Spartak igrali takođe četvrtfinali duel. Iako je Spartak bio prvi u grupi „A“ sa svih šest pobeda Kuljani su pokazali kvalitet i u obe utakmice slavili nad odličnim subotičanima.

Usledili su mečevi polufinala gde je ulog bio veliki, prolaz u Finale nikad zanimljivije Omladinske futsal lige Vojvodine. Već su ispale ekipe SAS-a iz Zrenjanina, Foruma iz Vršca, Kikinde, Bečeja, Tise iz Novog Bečeja, Nove Pazove, Indiansa 2013 iz Inđije, Novog Sada, Kraljevićeva iz Kačareva, FULL FEEL-a iz Sobotice, Letećeg Bajmočanina… Najprijatnije iznenađenje je omladinska selekcija FORTUNE iz Futoga, koja je prvo izbacila Forum a zatim i Kikindu. I sasvim zasluženo se plasirala u Finale.

Posle minimalnog poraza u Kuli 6:5, od Hajduka, usledio je revanš na domaćem parketu velike dvorane CFK „Drago Jovović“ pred dobro popunjenim tribinama. Komšijski derbi je opravdao očekivanja, prikazan je odličan, atraktivan i pre svega efikasan futsal…

LETEĆI HOLANĐANIN U19 – HAJDUK U19    6:2 (5:2)

Vrbas, CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: oko 300. Sudije: Bojan Graovac i Predrag Vujić. Strelci: 1:0 AG Latinkin Dušan (Hajduk) u 2.min, 2:0 Klisarić Matija u 7.min, 3:0 Milićević Stefan u 9.min, 4:0 Vujović Vukašin u 10.min, 4:1 Vlaisavljević Aleksandar u 10.min, 5:1 Tutnjević Aleksa u 12.min, 5:2 Vlaisavljević Aleksandar u 19.min, i 6:2 Dragnić Luka u 29.minutu. Žuti Kartoni: Šmit Andrej u 27.minutu /L.Holanđanin/, i Jovan Šević u 29. minutu /Hajduk/.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Marojević petar, Šmit Andrej, Vujović Vukašin, Muminović Nemanja, Dragnić Luka, Pravilović Vuk, Tutnjević Aleksa, Tot Konstantin, Kostelnik Zoran, Milićević Stefan, Klisarić Matija, Marković Miljan, Šuvakov Miodrag i Danilović Jovan. Trener: Igor Miricki.

HAJDUK U19: Leđenac Milan, Latinkin Dušan, Patković Vukašin, Vlaisavljević Aleksandar /Kap./, Novaković Lav, Racić Stefan, Božović Miloš, Šević Jovan i Krivaćević Marko. Trener: Krsto Bogićević.