Pobeda i u revanšu, osigurano finale sa Forumom

Omladinska selekcija KMF Letećeg Holanđanina je savladala i u revanšu na svom parketu hale CFK „Drago Jovović“ odgovarajuću selekciju omladinaca Hajduka iz Kule.

LETEĆI HOLANĐANIN U19 – HAJDUK U19  5:1 (3:1)

Pobeda u prvoj utakmici u Kuli nije uspavalo domaći sastav vrbašana jer su plasman u Finale Omladinske futsal lige Vojvodine već obezbedili. Ipak Hajduk iako oslabljen nije došao u Vrbas na megdan sa belom zastavom. Čak su futsaleri iz Kule poveli posle jedne kontre spretnog Patkovića, koji je lobom pogodio mrežu Holanđana za vođstvo 0:1, u trećem minutu.

Međutim, terenska inicijativa vrbašana se brzo isplatila, već u narednom minutu susreta omladinski reprezentativac Eraković Mitar se najbolje snašao i poravnao rezultat – 1:1! Tri minuta kasnije dosuđen je penal, kazneni udarac sa 6. metara za Leteće Holanđane, a sigurni egzekutor je bio stameni Martin Šmit – 2:1, bio je 7. minut utakmice. Mlađi Šmit Andrej se takođe upisao u strelce i to u 12. minutu kada je na semaforu pisalo 3:1!

U nastavku iako malobrojni gosti, sa samo jednom rezervom, dugo su odolevali igračima u plavim dresovima. Tek u 36. minutu se upisao talentovani Čovs Pavle za 4:1, i minut kasnije Danilo Radović postiže gol za konačnih 5:1!

KMF LETEĆI HOLANĐANIN U19: Petar MAROJEVIĆ, Andrej ŠMIT, Martin ŠMIT, Mitar ERAKOVIĆ, Luka DRAGNIĆ, Jovan DANILOVIĆ, Danilo RADOVIĆ, Konstantin TOT, Pavle ČOVS,  Stefan ROGANOVIĆ, Miodrag ŠUVAKOV, Miljan MARKOVIĆ. Trener: Igor Miricki.

KMF HAJDUK U19: Aleksandar DAMJANOVIĆ, Vukašin PATKOVIĆ, Veljko OPALIĆ, Dušan LATINKIN, Miloš OLUJIĆ i Miloš BOŽOVIĆ. Trener: Dejan Šinka.

 

Prva utakmica Finala Omladinske futsal lige FS Vojvodine je na programu, u petak 19. februara od 21.00 čas u velikoj dvorani CFK „Drago Jovović“. Utakmicu će suditi Bojan Graovac, i Vladimir Blažon.