Bajmok prijao Holanđanima

U 9. kolu Vojvođanske futsal lige Leteći Holanđanin je gostovao u Bajmoku, domaćoj futsal ekipi Leteći Bajmočani. Konačno je domaćin posle niza „domaćih“ utakmica odigranih u Subotici dočekao da na svom parketu u hali u Bajmoku odigra derbi kola sa vrbašanima…

 

KMF LETEĆI BAJMOČANI – KMF LETEĆI HOLANĐANIN    5:7  (2:4)

 

Nije dobro počelo u prohladnoj sportskoj dvorani u Bajmoku za vrbašane, nekako su narandžasti bojažljivo i smušeno ušli u utakmicu za razliku od žustrih i agresivnih domaćina. Već u 5. minutu meča domaćin je poveo, solo prodorom je kapiten Bajmoka Zdravko Maravić privukao dva igrača holanđana i asisitirao na bok Marjanu Cvetkoviću koji je iz prve pogodio mrežu iznenađenog Danilovića za 1:0. Nije prošlo ni dve minuta a Bajmok je poveo sa 2:0, opet indolentna igra Holanđana u odbrani a strelac je visoki Stojanović. Da se nervoza uvukla u igrače vrbašana može se videti i u statistici jer su već u devetom minutu imali 5 akumuliranih prekršaja.

Međutim, tada treneri Igor Miricki i Bojan Antonić traže minut odmora, umiruju igrače što brzo dovodi do preokreta. Trostruki strelac je bio Lazar Radanović u i to u 14, 16, i 18. minutu. Da bi odlićnu rolu golom potvrdio novopečeni mladi reprezetnativac Slobodan Koprivica za 2:4, što je ujedno bio i rezultat poluvremena. Svakako treba istaći sigurne intervencije prvog golmana Jovana Danilovića koji je uspešno sačuvao mrežu u nekoliko izglednih situacija, a domaći su promašili i dva kaznena udarca sa 10. metara.

Nastavak opet počinje u znaku Bajmočana, jer iskusni strelac Cvetković postiže dva gola, a ovaj drugi iz panala koji je skrivio slučajno igranjem ruke Mitar Eraković. Opet nerešeno i klackalica. Tada počinje da se vidi kvalitet, mladost ali i uigranost vrbašana. U tri minuta Holanđani su prosto dotukli domaćina i to golovima – Marojevića i dva je postigao Martin Šmit (jedan iz KU sa 10.metara). Domaći igrači uvode tri minuta pre kraja petog igrača u polju ali ne koriste brojčanu nadmoć već samo su ublažili poraz preko Marinković Miloša za konačnih 5:7!