Bajmok savladan tek u finišu

Posle neupele premijere vrbašana u Subotici kada su izgubili sa 8:3 od novog kluba malog fudbala Spartaka, Leteći Holanđanin se vratio na staze uspeha.

LETEĆI HOLANĐANIN – LETEĆI BAJMOČANI /Bajmok/   7:4 (4:2)

Gotovo prazna velika dvorana CFK „Drago Jovović“ je bila poprište utakmice drugog kola Futsal lige Vojvodine. KMF Leteći Holanđanin je dočekao Bajmok ali nije sve krenulo po zamislima trenera Bojana Antonića jer su gosti poveli posle nepunih trideset sekundi, efektnim udarcem posle solo akcije kapitena Bajmoka Zdravka Maravića – 0:1!

Međutim nije se dugo čekalo na odgovor igrača u tradicionalnim narandžastim dresovima, prvo je izjednačio Marojević u 4.minutu na 1:1, da bi pet minuta kasnije projektilom Jakšić skinuo paučinu i doveo u vođstvo vrbašane – 2:1! Sledi bolja i sadržanija igra domaćih a šef struke Antonić je imao na raspolaganju dužu klupu. Drugi gol za Bajmok je remek delo iskusnog Cvetković Marjana koji je poslao projektil sa 13-14 metara kraj nemoćnog Danilovića za 2:2. Ipak vrbašani su otičli na odmor sa prednošću od dva gola, a „krivci“ su bili omladinci Avdalović i Radanović.

I kada se očekivalo da Holanđani sigurnom igrom privedu utakmicu kraju opet drama. Gosti su u samo dva minuta uspeli da poravnaju rezultat na semaforu. Prvo je Stojanović iskoristio smušenost u odbrani domaćih za 4:3, da bi stameni Cvetković opet silovitim udarcem iskosa sa desne strane matirao vratara domaćih Danilovića za 4:4.

Visoki Radanović postiže gol za novo vođstvo Holanđana 5:4 ali tada Bajmok uvodi igrača umesto vratara Ristića i daju sve u napad. Golman-igrač je bio Cvetković ali vrbašani su smireni i koncentrisani u odbrani. Pokrivaju svaki nagoveštaj opasnog napada i seku akcije Bajmočana. U poslednjih 60 sekundi dva puta izabranici trenera Antonića koriste nepažnju gostiju i napadač Vukašin Avdalović postiže golove za ubedljivih 7:4! Hettrikom Vukašin Avdalović pokazuje da njegov talenat ima više potencijala u futsalu nego fudbalu…

Velika dvorana CFk „Drago Jovović“. Gledalaca: 10. Sudije: Božović Dragutin (Kula), Jocović Miloš (Novi Sad) i Kuzmanović Nemanja (Kula). Strelci: Marojević Stefan u 4, Jakšić Filip u 9, Avdalović Vukašin u 16,40, i 40, i Radanović Lazar u 17 i 27. minutu za Leteće Holanđane. Maravić Zdravko u 1, Cvetković Marjan u 11 i 26, i Stojanović Veljko u 25.minutu za Leteće Bajmočane. Akumulacija prekršaja: L. Holanđani 5 (1+4), L.Bajmočani 7 (3+4). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

KMF LETEĆI HOLANĐANIN: Jovan DANILOVIĆ, Stefan MAROJEVIĆ, Radoslav LAZETIĆ, Filip JAKŠIĆ, Željko AČANSKI /Kap/, Miljan VUKANOVIĆ, Željko ZEČEVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Vukašin AVDALOVIĆ, Danilo RADOVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Martin ŠMIT i Andrej ŠMIT. Trener: Bojan ANTONIĆ.

KMF LETEĆI BAJMOČANI: Stefan RISTIĆ, Zdravko MARAVIĆ /Kap/, Miloš MARINKOVIĆ, Veljko STOJANOVIĆ, Miloš LJUBOJČIĆ, Marjan CVETKOVIĆ i Dušan VUNJAK.