Još jedna pobeda u nizu, pao i Žak Junior

Iako je pred početak sezone trener Igor Miricki postavio cilj plasman među četiri (4) ekipe na Zapadu, sada je situacija znatno povoljnija jer su Leteći Holanđani lideri na Zapadu sa samo dva nerešena rezultata (Novi Sad i Bajmok) uz sve preostale pobede.

Ekipa Žak Juniora iz Sombora se predstavila kao čvrst domaćin ali su vrbašani pokazali da su pre svega kvalitetnija i uigranija ekipa uz veći roster.

Iskusni Radoslav Lazetić je već u 3. minutu doveo Holanđane u vođstvo 0:1, a tek u 18. minutu su somborci izjednačili na 1:1. U nastavku Vrbašani pokazuju kvalitet iako su domaćni zaigrali grublje na granici faula. Međutim, Holanđani u razmaku od četiri minuta postižu tri gola i to opet Lazetić u 32. minutu zatim mladi Vukašin Avdalović u istom minutu. Da bi sve dileme otklonio golom Stefan Marojević u 36. minutu. Somborci su samo preko golmana Ivice Molnara smanjili na 4:2 u poslednjem minutu utakmice.

ŽAK JUNIOR – LETEĆI HOLANĐANIN   2:4 (1:1)

Hala Mostonga, Sombor. 9. mart 2020, od 21.00h. Sudije FSV: Božović Dragutin (Kula), Radić Stefan (Novi Sad) i Purić Marko (Novi Sad).  Strelci: 0:1 Lazetić u 3.min, 1:1 Bajčev u 18.min, 1:2 Lazetić u 32.min, 1:3 Avdalović u 32.min, 1:4 Marojević u 36.min, i 2:4 Molnar u 40.minutu. Žuti kartoni: Bojić Slobodan u 17.min, i Baljak Zoran u 30.minutu (oba Žak Junior), i Peković Nemanja u 14.minutu (L. Holanđanin).

ŽAK JUNIOR: Ivica MOLNAR, Miloš RADMANOVIĆ, Vladimir BAJČEV, Slobodan BOJIĆ, Vladimir  TORBICA, Zoran BALJAK, Goran VIDAKOVIĆ, Damir BOGUNOVIĆ i Srđan VUKOVIĆ. Trener: Milan GAGRČIN.

LETEĆI HOLANĐANIN: Martin MARINKOVIĆ, Zoran STJEPOVIĆ, Stefan MAROJEVIĆ, Željko AČANSKI, Radoslav LAZETIĆ, Jovan DANILOVIĆ, Željko ZEČEVIĆ, Vukašin AVDALOVIĆ, Danilo RADOVIĆ, Filip JAKŠIĆ, Dejan LUKIĆ, Luka DRAGNIĆ, Andrej ŠMIT i Nemanja PEKOVIĆ. Trener: Igor MIRICKI.