FS Vojvodine: Pehar ostaje u Vrbasu

Omladinska selekcija kluba malog fudbala Leteći Holanđanin iz Vrbasa je deklasirala Forum iz Vršca rezultatom 11:1 (5:1), i time stekla pravo na učešće na završnici Omladinske futsal lige FS Srbije.

Istorijski rezultat je ostvaren sinoćnom pobedom nad starim rivalom iz Vršca, rezultat je previsok jer nije sve tako delovalo na samom početku utakmice. Ako se zna da je u prvom meču Forum izašao kao pobednik nad Holanđanima sa 8:6 (iako je gubio sa 0:4) onda je bilo jasno da izabranici Igora Mirickog moraju da ostave srce na parket…

KMF LETEĆI HOLANĐANIN U19 – KMF FORUM Vršac U19  11:1 (5:1)

Predivan ambijent u velikoj dvorani CFK „Drago Jovović“ je dočekao goste iz Vršca. Trener Nenad Varađan i predstavnik Foruma Bojan Vuksanović su nebrojeno puta igrali u Vrbasu i znali su kakva  paklena atmosfera čeka njihove futsalere… A početak je prošao u znaku Foruma, vrbašani su bili u grču jer su znali da moraju pobediti sa dva gola rezlike ili više da bi se domogli pehara i medalja.

Ipak jedna greška je koštala Holanđane gola, igrao se drugi minut kada su domaći futsaleri izgubili loptu usled nepreciznog pasa na sredini terena, a najbolji igrač Foruma br. 8 Ćirka Mateja je silovitim udarcem pogodio nebranjeni deo mreže za 0:1! Međutim, od tada na parketu vrbaškog hrama sporta postoji samo jedan tim – Leteći Holanđanin.

Akcije, potezi i šanse su se ređale kao na filmskoj traci, a glavni akteri su bili mladi igrači trenera Igora Mirickog. Do duše, bilo je nekoliko propuštenih zicera i gostiju iz Vršca ali je to sve neutralisao odličan golman Danilović Jovan.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, kapiten Holanđana Danilo Radović je poravnao rezultat na 1:1, a usledila je erupcija oduševljenja na tribinama dvorane. Zatim se igralo otvoreno a na golove se čekalo sedam – osam minuta. Prvo je vispreni napadač Vukašin Avdalović pokazao raskošan talenat, pogodivši lobom mrežu Foruma za prvo vođstvo Holanđana za 2:1. Nije prošlo ni 60 sekudni a jedan prekršaj je bio dovoljan da Martin Šmit postigne gol direktno iz slobodnog udarca za traženo vođstvo od 3:1! Od tog trenutna vrščani padaju a Holanđani vezu po terenu. Duža klupa Holanđana kao i duži period igranja ovih momaka je donelo konačno rezultat.

Na tribinama su bili i selektor Futsal reprezentacije Srbije U19 Vladimir Prša Jovanović, kao i predsednik Futsal komisije FS Vojvodine Željko Malinić.

Do kraja vrbašani su postigli još dva gola, prvo je reprezentativac Mitar Eraković (još uvek nedovoljno oporavljeni) presekao jedna napad Foruma, odigrao loptu do Radovića koji je duplim pasom uposlio a ovaj rutinski pogodio za 4:1! A u strelce se upisao i hitronogi Slobodan Koprivica u poslednjem minutu prvog dela igra za 5:1.

Nastavak donosi atomski futsal Holanđana, Vrbas se polako vraća na futsal mapu Srbije, jer ove momke je gotovo nemoguće pobediti kada su ovako raspoloženi za igru. Stameni Martin Šmit postiže drugi gol na utakmici za vođstvo 6:1, da bi pet minuta kasnije vrbašani  sa dva gola u istom minutu stekli nedostižnu prednost 8:1, a strelci su bili Koprivica Slobodan i Marković Miljan.

Već tada je zapečaćena nada gostiju iz Vršca da mogu izgubiti manje od dva gola razlike. U 28. minutu se upisao u strelce i Luka Dragnić – 9:1. Da bi svojim trećim golom na utakmici Slobodan Koprivica naterao selektora Jovanovića da ga zapiše u notes. Tačku na i postavio je Marković u poslednjim trenucima utakmice za konačnih 11:1!

KMF LETEĆI HOLANĐANI U19 – prvaci Omladinske futstal lige FS Vojvodine 2019/2020

Ova generacija je prvo pokazala delimično svoj kvalitet kao kadetska selekcija protekle sezone u Staroj Pazovi, nažalost bili su na kraju četvrti jer su nesrećno izgubili polufinale od Smedereva. A prošle sezone je upravo Forum bio bolji za jedan gol u Omladinskoj futsal ligi Vojvodine.

Usledila je svečana ceremonija dodela pehara, medalja i plaketa svim akterima ovog finala.

CFK Drago Jovović, Vrbas. 01.03. 2020. Gledalaca oko 500. Sudije: Miloš Jocović (Novi Sad), Predrag Vujić (Kula), Nemanja Kuzmanović (Kula). Žuti kartoni: Avdalović Vukašin u 31.minutu /L.Holanđanin/, a Bogdanov Nenad u 7.minutu, i Dario Kornja u 22.minutu /oba Forum/. Strelci: 0-1 Ćirka Mateja 2.min, 1-1 Radović 3.min, 2-1 Avdalović 10.min, 3-1 Šmit Martin 11.min, 4-1 Eraković 15.min, 5-1 Koprivica 20.min, 6-1 Šmit Martin 21.min, 7-1 Koprivica 26.min, 8-1 Marković 26.min, 9-1 Dragnić 28.min, 10-1 Koprivica 37.min, i 11-1 Marković 40.minut.

LETEĆI HOLANĐANIN U19: Jovan DANILOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ /Kap./, Vukašin AVDALOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Andrej ŠMIT, Slobodan KOPRIVICA, Lazar RADANOVIĆ, Miljan MARKOVIĆ, Nemanja MUMINOVIĆ, Luka DRAGNIĆ, Miljan VUKANOVIĆ. Trener: Igor Miricki.

FORUM U19: Marko BORKOVIĆ, Nenad BOGDANOV /Kap./, Mateja ĆIRKA, Dario KORNJA, Andreja ĆIRKA, Ognjen BOBIĆ, Strahinja SMOLJAN, Andrija ĐORĐEVIĆ, Luka TEŠIĆ i Uroš SINĐELIĆ. Trener: Nenad Varađan.