Sedmica za miran revanš pred put u Rumu

Pred oko 150 vernih ljubitelja omladinci Letećeg Holanđanina visoko su porazili omladince Vikinga iz Rume sa 7:0!

Kmf LETEĆI HOLANĐANIN U18 – Kmf VIKING U18 /Ruma/  7:0 (5:0)

Međutim nije sve tako izgledalo na početku naročito u prvih desetak minuta kada su gosti promašili izgledne dve-tri prilike. Sa druge strane, mladi futsaleri u tradicionalnoj narandžastoj opremi i obrisima čuvenog broda odigrali su maksimalno u prvih dvadeset minuta i sve prilike realizovali što je na kraju prvog poluvremena pokazao i semafor 5:0!

Omladinci iz Rume su bili opasni i dok su imali snage i koncentracije bili ravnopravan protivnik ali pošto su sve to igrači fudbala uigranost vrbašana na parketu je došla do punog izražaja. Ređali su se golovi kao na filmskoj traci – Avdalović Vukašin u 3. minutu, pa reprezentativac Eraković Mitar u 9, potom kapiten Radović Danilo u 11.minutu. Već tada se znao pobednik prvog polufinalnog meča u Vrbasu. Sa još dva brza pogotka preko raspoloženog Avdalovića u 17. i Andreja Šmita u 18. minutu Holanđani su već tada obezbedili kapitalnu prednost pred revanš.

Nastavak je doneo veće angažovanje gostiju i pokušaj presinga ali to nije donelo rezultat jer je trener Igor Miricki imao dužu klupu i više mogućnosti da rotira i odmara igrače. Trener Vikinga Nikola Cvetićanin je insistirao da se igra brže ali epilog takve agresivne kontakt igre je bio i brza akumulacija pet prekršaja. U 27. minutu je strelac za Holanđane bio vižljasti Ivošev Stefan a tačku na i je postavio reprezentativac Eraković drugim golom za konačnih 7:0! Vredi napomenuti da su holanđani  promašili kazneni udarac sa 10.metara posle šestog akumuliranog prekršaja Vikinga, Šmitov udarac je odbranio solidni golman Vikinga Lazar Gonjanin. Sa druge strane odličan je bio i vratar vrbašana Jovan Danilović.

Revanš je na programu za sedam dana, narednog vikenda a očekuje se da tačan termin bude poznat uskoro. Drugi polufinalni par čine KMF Forum U18 Vršac i KMF Kikinda U18.

LETEĆI HOLANĐANIN U18: Jovan DANILOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ, Vukašin AVDALOVIĆ, Mitar ERAKOVIĆ, Andrej ŠMIT, Luka LEPOJEVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Stefan IVOŠEV, Nemanja MUMINOVIĆ, Luka DRAGNIĆ i Miljan VUKANOVIĆ. Trener: Miricki Igor.

VIKING U18: Lazar GONJANIN, Nemanja KALAJDŽIĆ, Jovan LOŠIĆ, Marko KRSTIĆ, Mihajlo GEMERI, Aleksa PUZIĆ, Aleksandar BRANKOVIĆ, Filip GOJKOVIĆ i Danil RISTIĆ. Trener: Cvetićanin Nikola.