Vredna pobeda u Apatinu

Važnost derbija kao da je sputala izabranike Igora Mirickog da pokažu sve što znaju na parketu hale osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu.

Visok presing su igrali vrbašani a apatinci su vrebali iz brzih kontra napada. APA futsal koristi grešku holanđana i već u trećem minutu vode 1:0 golom Paunovića. Vrbašani još žešće napadaju i ređaju se šanse ali odlični vratar Vuković uspeo je da zaustavi sve šuteve koji su išli u okvir gola Apatinaca.

Da je kontra napad ubojito oružje domaćih dokazuje još jedan pogodak za tada već značajnih 2:0 a to je ujedno i rezultat kojim se završilo prvo poluvreme.

I u drugom poluvremenu se nastavilo sa istim zahtevima šefom struke gostiju Mirickog – visok presing i ne dozvoliti apatincima da predahnu jer su igrali sa svega šest igrača u rotaciji.

Konačno dobra igra se krunisala već u dvadeset trećem minutu nastavka kada povratnik Marko Živkucin postiže prvi pogodak na ovom derbiju. Nedugo zatim veteran i najstariji igrač na terenu Zečevič Željko poravnava rezultat u 25 minutu meča – 2:2! Neuhvatljivi Nemanja Peković postiže gol u 29. minutu utakmice za preokret vrbašana 2:3! Apatinci posle primljenog gola kreću veoma rano sa riskatnom igrom golmanom – igračom.

Ali iskusni futsaleri Letećeg Holanđanina im nisu dopustili da u više navrata ostvare prelazak preko pola terena sa golmanom igračem, jer visokim presingom nisu dozvolili da loptu iznesu na protivničku polovinu. Iskustvo i kvalitet polako dolazi do izražaja jer u 36 minutu još jedan povratnik u vrbaške redove Dražen Arvaji povisuje prednost na 2:4.

U jednom od retkih napada Apatinci preko dvostrukog strelca Bojića uspevaju da postignu još jedan pogodak za konačnih 3:4 na ovom napetom ali zanimljivom i odličnom futsal derbi meču.

KMF APA Futsal – KMF Leteći Holanđanin Vrbas   3:4 (2:0)

Apatin, 22. februar 2019. godine u 21.00h. Hala OŠ „Žarko Zrenjanin“, gledalaca oko 150. Sudije: Miloš Jocović (Novi Sad), Bojan Graovac (Ruma) i Vujić Predrag (Kula). Akumuliranje prekršaja: APA futsal 6 (3+3), Leteći Holanđanin 8 (4+4). Žuti karton: Damjanović Nikola u 4.minutu /bezobziran start/ APA futsal. Crvenih kartona nije bilo. Strelci: Paunović Miroslav u 3.min, Bojić Slobodan u 13. i 37.minutu za APA Futsal, Živkucin Marko u 23.min, Zečević Željko u 25.min, Peković Nemanja u 29.min, i Arvaji Dražen u 36.minutu.

APA FUTSAL: Vuković Mladen (golman), Vidaković Goran, Paunović Miroslav, Damjanović Nikola /kap./, Bojić Slobodan, Medić Rade, Molnar Ivica i Vojvodić Dragan. Trener: Đorđe Barać.

LETEĆI HOLANĐANIN:  Marinković Martin (golman-kap.), Živkucin Marko, Perović Predrag, Maćiženjski Damir, Arvaji Dražen, Zečević Željko, Mušikić Labud, Selak Stefan, Šćepanović Nemanja, Stjepović Zoran, Peković Nemanja i Tepavčević Miloš (golman). Trener: Igor Miricki.