Jesen za pamćenje – sve tri selekcije kluba jesenji prvaci

Iako je seniorski sastav Letećeg Holanđanina do protekle sezone igrao Prvu futsal ligu FSS, ispadanjem u Drugu futsal ligu i bojazni da neće biti zatvorena finansijska konstrukcija za celu sezonu, uprava se odlučila za prinuđen potez da se igra Futsal liga FS Vojvodine… Obzirom da je većina standardnih futsalera vrbašana otišla trbuhom za kruhom, situacija je izgledala beznadežna… Iako je klub malog fudbala LETEĆI HOLANĐANIN simbol grada i opštine Vrbas proslavio punoletstvo – 18. GODINA postojanja i takmičenja bio praktično bez ozbiljne finansijske podrške (osim gradskog sportskog saveza), sve je izgledalo više nego sumorno…

Ali vera u bolje sutra i kvalitet pre svega mlađih kategorija je kao feniks za samo šest meseci u potpunosti preokrenula situaciju u klubu. Ljubitelji sporta iz Vrbasa su počeli da se vraćaju na tribine velike dvorane CFK Drago Jovović kada igra Leteći Holanđanin bez obzira na selekciju i stepen takmičenja, i rezultati su više nego vidljivi…

Prvo je seniorski sastav počeo da ređa vezane pobede uz par kikseva prvo poraza u Novom Sadu i neplaniranog remija u Vrbasu sa Mićko Trendom, padali su redom svi ostali i jesenja titula nije bila san već realnost.

Počela je i druga sezona Omladinske futsal lige FS Vojvodine, u prvom kolu omladinci Letećeg Holanđanina su trebali da ugoste Forum iz Vršca ali zbog snežne vejavice i neprohodnih puteva u Vojvodini utakmica je odložena do daljeg. Potom je usledilo gostovanje Bečeju i pobeda od 2:0 u OSC Mladost je nagovestilo velike domete ove generacije. Da bi potom u trećem kolu u dobro ispunjenoj velikoj dvorani CFK Drago Jovović pao i kvalitetan sastav SAS-a iz Zrenjenina sa više nego ubedljivih 7:1, tako da uz utakmicu manje je omladinska selekcija JESENJI PRVAK!

I onda na kraju, šlag na tortu, kadetska selekcija tj. mladi futsaleri rođeni 2002. godine i mlađi su prvi na tabeli uz kadetski sastav OFK Beograda, u pilot projektu FSS – kadetske futsal lige koja se igra u SC FSS u Staroj Pazovi, jer su u prva tri kola vezali tri pobede. Sada ih čekaju još kvalitetniji sastavi FK Crvene Zvezde, OFK Beograda i FK TSC iz Bačke Topole…

U početnoj postavi tada još turnirske ekipe Letećeg Holanđanina daleke 1989. godine su nastupali između ostalih igrači a još đaci – osmaci OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Dejan Popović i Vladimir Lepojević, a sada ponosni očevi mladih nada Vukana Popovića i Luke Lepojevića koji svojim fudbalskim talentom i futsal potencijalom sijaju na terenima širom Srbije!

Seniorski sastav LETEĆI HOLANĐANIN sezona 2018/2019:

  • Mićunović Igor, Zečević Željko, Ačanski Željko, Đukić Siniša, Stjepović Zoran, Lazetić Radoslav, Maćiženski Damir, Peković Nemanja, Doknić Uglješa, Selak Nemanja, Marinković Martin, Jakšić Filip, Đurović Marko, Ivošev Strahinja, Perović Predrag, Simić Miloš, Lukić Dejan, Selak Stefan i Šćepanović Nemanja.
kmf Leteći Holanđanin /seniori/

Omladinski sastav LETEĆI HOLANĐANIN sezona 2018/2019:

  • Tepavčević Miloš, Petrović Nemanja, Dakić Marijan, Karaulac Bogoljub, Radanović Lazar, Avdalović Vukašin, Radović Danilo, Mizdrak Ognjen, Mićunović Ognjen i Jurošević Filip.

Kadetski sastav LETEĆI HOLANĐANIN sezona 2018/2019:

  • Kantor Nikola, Milović Nikola, Popović Vukan, Koprivica Slobodan, Šmit Andrej, Pravilović Aleksa, Eraković Mitar, Marković Miljan, Danilović Jovan, Lepojević Luka, Skopljak Marko i Uzelac Vukašin.
Kadeti LETEĆI HOLANĐANIN