U Vrbasu pala i neporažena Pčinja

Vrbaški hram sporta je sinoć bio poprište fenomenalne futsal utakmice. Na noge Letećem Holanđaninu je došla do sada jedina neporažena ekipa Pčinje iz Karavukova i bolje pozivnice nije moglo biti… Navijača više od 500 je sinoć popunilo veliku dvoranu CFK Drago Jovović i nije uopšte zažalilo jer je viđena kvalitetna, dramatična i neizvesna derbi utakmica.

Na kraju je sasvim zasluženo slavila domaća ekipa na radost prisutnih navijača, kao nekad kada su u Vrbasu gostovali ranije beogradski Marbo ili prethodnih sezona kragujevački Ekonomac.

Leteći Holanđanin – Pčinja (Karavukovo)  3:2 (0:0)

Ambijent za pamćenje. Pune tribine, odlične sudije i dve ekipe koje pretenduju za viši rang, i ako se doda da za goste nastupaju četvorica igrača plus trener koji su prve futsal koraka napravili baš u Letećem Holanđaninu onda je sve jasno.

Od samog početka krenulo se agresivno na obe strane, presing na protivničke igrače čim dobiju loptu. Vrbašani su imali blagu ternesku inicijativu, više su atakovali na gol karavukovčana, dok su gosti iz brzih kontra napada uzvraćali…

Ipak u prvom delu utakmice mreže su mirovale, a najzaslužniji su za to vratari Martin Marinković kod domaćina a kod gostiju Banjac Slobodan. Po nekoliko prilika na obe strane nije realizovano a vrbašani su imali najbolju priliku u 18. minutu jer su imali kazneni udarac sa 10. metara posle šestog akumuliranog prekršaja ali je Perović bio neprecizan.

U nastavku vrbašani još žešće napadaju ali Pčinja dolazi prva u vođstvo, po desnoj strani su gosti odlično probili i na drugoj stativi je bio siguran omaleni strelac Bodonji – 0:1, u 24. minutu, i velika radost na gostujućoj klupi. Tada dolazi do nervoznije igre i neopreznih startova ali srećom bez posledica jer su sudije smirile strasti sa nekoliko opomena na obe strane.

I onda na scenu prvo stupa Peković Nemanja kada u 28. minutu direktno iz slobodnog udarca sa 10-11 metara pogađa nebranjeni deo mreže pored loše postavljenog živog zida gostiju – 1:1! A onda nokaut za dva minuta, trener gostiju Marko Novaković traži otvoreniju igru svojih igrača na šta mu odgovara kolega na klupi domaćih Miricki koji čestim izmenama drži visok tempo. I onda prvo gol u 31. minutu posle jedne filigrantske akcije Holanđana iskosa sa desne strane sa 7-8 metara pogađa nebranjeni deo mreže iskusni Maćuženski popularni Švabo za 2:1! Erupcija oduševljenja na tribinama… A nedugo zatim i Filip Jakšić koristi nepažnju gostujućih igrača i postiže gol za tada već opipljivih 3:1! Do kraja su gosti igrali sa petim igračem u polju umesto golmana ali su samo smanjili rezultat na konačnih 3:2 a strelac je bio opet Bodonji. Imali su gosti još nekoliko prilika za poravnanje ali bez uspeha.

Sasvim zaslužena pobeda vrbašana koji su pre svega želeli više ovu pobedu a šesti igrač je bila ponovo i bučna vrbaška publika koja se uželela vrhunskog futsala…

Vrbas, 23. novembar 2018. CFK Drago Jovović, gledalaca oko 500. Sudije: Radojčić Petar (Inđija), Jocović Miloš (Novi Sad) i Tošić Vladimir (Novi Sad).

Nagomilavanje prkršaja – Leteći Holanđanin 5 (1+4), Pčinja 8 (6+2). Žuti kartoni: Simić Miloš u 25.min, i Peković Nemanja u 27.min /L. Holanđanin/, Bodonji Boris u 12. min, i Samardžić Davor u 27.min /Pčinja/. Strelci: Peković Nemanja u 28.min, Maćiženski Damir u 31.min, i Jakšić Filip u 32. min za Leteće Holanđane, a za Pčinju Bodonji Boris u 24. i 39.minutu.

Leteći Holanđanin: Marinković Martin (golman – kap), Perović Predrag, Jakšić Filip, Šćepanović Nemanja, Peković Nemanja, Selak Nemanja, Selak Stefan, Simić Miloš, Doknić Uglješa, Lukić Dejan, Lazetić Radoslav, Maćiženski Damir, Stjepović Zoran, Tepavčević Miloš (golman).  Trener: igor Miricki.

Pčinja: Banjac Slobodan (golman – kap), Samardžić Davor, Milenković Radovan, Živkucin Marko, Kršić Aleksandar, Arvaji Dražen, Bodonji Boris, Crnjanski Dejan, Spasić Mihaljo, Vračević Dušan, i Stojanović Miloš. Trener: Marko Novaković.