Preokrenuli i stali

U Vrbasu podela bodova u duelu sa Mićko Trendom iz Novog Sada.

kmf  Leteći Holanđanin – kmf Mićko Trend (Novi Sad)    5:5 (2:3)

Iako su vrbašani znali da će novosađani skupo prodati kožu nisu očekivali odličnu partiju Mićko Trenda.

Šef struke Igor Miricki nije mogao da računa na talentovanog Šćepanovića ali to nikako ne umanjuje uspeh gostiju. Vrbašani su krenuli u sastavu – na golu Marinković Martin, a u polju Perović Predrag, Doknić Uglješa, Maćiženski Damir i kapiten Peković Nemanja. Suprotstavila ima se sledeća petorka golman Ristić Milenko, zatim dva bivša igrača holanđana Pokrajac Miloš i Đukić Miloš, Ivković Dušan i Knežić Srđan.

Holanđani su imali terensku inicijativu i diktirali tempo a gosti vrebali šanse iz kontra napada. I ta slika se često ponavljala u prvo delu igre… Gosti prvi dolaze u vođstvo u 7. minutu utakmice preko Bogićevića za 0:1! Poravnava Jakšić u 14. minutu na 1:1, i kada se mislilo da će vrbašani povesti opet gosti dolaze u vođstvo preko fantastičnog Ivković Dušana 1:2. Predrag Perović poravnava minut pre kraja prvog poluvremena da bi hitronogi Ivković doneo radost gostima za 2:3, što je ujedno bio i rezultat pouvremena.

U nastavku se konačno bude igrači i pokazuju karakter što se vidi i na semaforu , za samo tri minuta holanđani totalno preokreću igru i rezulatat – Jakšić u 29.min, Maćiženski u 31.min i Doknić u 32.minutu za tada velikih 5:3!

Međutim, gosti se nisu predavali, ali se mora istaći i neujednačen kriterijum suđenja što Mićko Trend koristi i sa dva gola igrača utakmice Dušana Ivkovića (četvorostruki strelac) u 37. minutu i u 40. minutu iz kaznenog udarca sa 10. metara (zbog šestog akumuliranog prekršaja) postavlja konačnih 5:5!

Leteći Holanđanin: Martin Marinković (golman), Predrag Perović, Uglješa Doknić,  Damir Maćiženski, Nemanja Peković /kap./, Miloš Tepavčević (golman), Nemanja Petrović, Stefan Selak, Igor Mićunović, Stefan Selak, Filip Jakšić, Dejan Lukić, Danilo Radović i Željko Zečević. Trener: Igor Miricki.

Mićko Trend: Milenko Ristić (golman), Miloš Pokrajac /kap./, Miloš Đukić, Dušan Ivković, Dušan Knežić, Strahinja Bogićević, Aleksandar Kovačević i Milovan Dmitrović. Trener: Smajić Miroslav.