Na ravne časti u Odžacima

 

 

Kako se i očekivalo utakmica u Odžacima između domaće KMF Pčinje i KMF Letećeg Holanđanina opravdala je epitet derbija drugog kola Futsal lige Vojvodine. A po kvalitetu same utakmice se može lako svrstati i u rang drugoligaškog takmičenja FSS, čemu u prilog ide da je na terenu bilo čak deset (10!) igrača a svi su prve futsal korake napravili u popularnim Letećim, a koji su igrali Prvu futsal ligu Srbije.

    Utakmica ni malo laka za suđenje, čega je bio i svestan  komesar za suđenje, pa je za ovu utakmicu delegirao sudiju sa prve futsal lige (instruktora sudija futsal lige FS Vojvodine) Dragutina Božovića i perspektivnog sudiju futsal lige Vojvodine Grbatinić Stevana (dodeljena uloga prvog sudije), koji su ovu dramatičnu i nervoznu utakmicu odsudili za veoma visoku ocenu.

kmf Pčinja /Karavukovo/ – kmf Leteći Holanđanin /Vrbas/  4:4 (1:2)

Trener našeg kluba Miricki Igor, znajući bivše igrače koji trenutno nastupaju za Karavukovo, postavio je taktiku koja je donela pozitivan rezultat njegovoj ekipi. Nije se umiralo u lepoti već od samog starta prepustio je igru i veći posed lopte protivničkoj ekipi, i svoju odbranu spustio veoma nisko. Zadatak koji su igrači Letećih fantastično odradili i dokazali da je futsal timski sport, onemogućivši lagana odigravanja do sidraša KMF Pčinje i posle toga veoma brzo ih udvajali usled čega oni nisu uspevali da zadrže loptu. Kao i ne ostavljajući previše prostora domaćim igračima za igru jedan na jedan, a kada bi i prošli svog čuvara loptu bi pokupio igrač Letećih koji je pokrivao prostor iza svog igrača.

Predrag Perović

    Iz tako postavljene taktike igrači Letećeg Holanđanina veoma brzo su došli do prednosti od dva gola. Posle jedne kontre tri  na jedan oboren je igrač holanđana na nekih 9-10 metara od protivničkog gola, i dosuđen je opravdano direktan udarac.Loptu na mesto prekršaja je namestio Perović a na iznenađenje domaćih igrača Peković je izveo slobodan udarac i loptu smestio u rašlje nemoćnog golmana Pčinje za  vođstvo od 1:0! Domaća ekipa Pčinje je konstantno pokušavala da ranim presingom brzo dođe u posed lopte, a što je timu holanđana, sa druge strane, omogućilo da Jakšić, Zečević i Doknić više puta dobiju loptu od golmana Marinkovića gde su posle dobrog prijema i brze tranzicije dolazili do izglednih prilika za gol šansu. Takva akcija je i viđena u 6.minutu utakmice, golman Marinković je prebacio loptu na polovinu protivničkog terena, koju je iskusni Zečević primio i okrenuvši svog čuvara izašao sam na golmana, Doknić je pratio akciju uspeo da pretrči i pobegne svom čuvaru i ponudi se kao rešenje Zečeviću koji se nije dvoumio i nesebično uposlio Uglješu Doknića koji je loptu smestio u praznu mrežu za 2:0 na semaforu.

Uglješa Doknić

Jedini kiks na utakmici kapiten Letećih Nemanja Peković napravio je u 10.minutu, kada je dozvolio ubojitom strelcu Draženu Arvajiu da primi loptu u šest metara kada je ovaj loptu prosledio na drugu stativu do saigrača koji je bio siguran za 2:1.

Da su igrači Pčinje posle ranog vodstva Letećih igrali pod većim pritiskom, govori i činjenica da su pribegavali grubim startovima tokom čitavog meča od kojih su neki i sankcionisani sa žutim kartonima,što u prvom a delom i u drugom poluvremenu.

Izglednih šansi bilo je na obe strane tokom prvog poluvremena, ipak treba izdvojiti dve šanse Filipa Jakšića koje nije uspeo da pretvori u pogotke posle nesebičnih dodavanja prvo Maćiženskog , jednog od najboljih u redovima Letećih, od koga su kretale većine akcija, a potom i Peđe Perovića, koji je svojom igrom ulivao mirnoću u redovima Letećih.

Damir Maćiženski

Pred sam kraj prvog poluvremena, tačnije u 19.minutu dosuđen je kazneni udarac sa šest metara, posle navodnog igranja rukom Pekovića, usled čega je dobio i žuti karton.

Martin Marinković /golman/

Loptu na liniji 6 metara namestio je Bodonji, a kao pobednik izašao je maestralni Martin Marinković, koji je tokom cele utakmice branio fantastično i još jednom dokazao da je golman za Prvu ligu Srbije.

    Već u četvrtom minutu nastavka,  posle šuta koji brani golman Marinković najbolje se snašao Vračević koji je sa nepuna tri metra natrčao i poslao loptu  u gol za 2:2. Kako je utakmica odmicala tako su i igrači domaćina igrali sve nervoznije i dosta grešili što je  vrbaška ekipa znala da kazni. Posle jedne polukontre Zečević je uputio udarac prema golu, lopta je pogodila domaćeg igrača koji je bio na nekih sedam metara od svog gola, odbila se na šut Pekoviću koji umesto da šutne poslužio se iskustvom i lukavstvom i loptu nesebično prosledio Damiru Maćiženskom koji nesmetano šalje loptu u nebranjenu mrežu. Pčinja ponovo poravnjava rezultat na 3:3 posle slobodnog udarca sa devet  metara. Može se slobodno reći jedina greška golmana Marinkovića na utakmici, pošto mu je lopta prošla kroz ruke posle projektila koji je uputio Davor Samardžić. Leteći Holanđanin dolazi do još jednog vođstva posle najlepše akcije koja je viđena na utakmici – pas su razmenili Peković i Maćiženski, posle čega Peković otvara dodavanje za dijagonalu i na povratni pas od popularnog Švaba, ostavlja loptu petom za Perovića koji iz prve šutira i loptu sa nekih desetak metara iskosa od prečku smešta u gol golmana domaćih.

Nemanja Peković /kapiten/

Domaća ekipa zadnjih pet minuta igra sa golmanom-igračem, i uspeva u minut pre kraja da preko Bodonjija poravna na konačnih 4:4.

Najbolji u redovima Letećih bio je kapiten Peković,ali treba pohvaliti sve igrače koji su igrali i ispunili sve zadatke koje je ispred njih postavio trener Miricki, a posebno pohvaliti one koji nisu ulazili ali su sa klupe bodrili svoju ekipu i zajedno doprineli dobrom rezultatu.

Ostaje žal što holanđani nisu odneli sve tri boda u Vrbas ali se mora biti realan da je i domaćin imao prilike za još neki gol, ovako ostaje nerešeno, zasluženo – na ravne časti.

PČINJA: Spasić Mihajlo /golman/, Milenković Radovan /kap./, Bodonji Boris 1, Živkucin Marko , Arvaji Dražen, Medić Dejan /golman/, Stojanović Miloš, Vračević Dušan 1, Cvetković Milan 1, Arđeljan Zoran, Samardžić Davor 1. Trener: Marko Novaković.

LETEĆI HOLNAĐANIN: Marinković Martin /golman/, Perović Predrag 1, Jakšić Filip, Šćepanović Nemanja, Peković Nemanja /kap./1, Tepavčević Miloš /golman/, Selak Stefan, Mićunović Igor, Doknić Uglješa 1, Lukić Dejan, Maćiženski Damir 1, Žećević Željko. Trener: Igor Miricki.

U trećem kolu Leteći Holanđanin će posle dva gostovanja konačno ugostiti dobro poznatog rivala ekipu Tanga iz Novog Sada.