Pobeda i u Somboru

Klub malog fubdala Leteći Holanđanin je slavio na gostovanju u Somboru, u 21. kolu Futsal lige Vojvodine rezultatom 7:5.

Sombor – Leteći Holanđanin 5:7 (1:5)

Kombinovani sastav vrbašana je odigrao utakmicu sa puno oscilacija što je opravdano ako se uzme u obzir mladost i neiskustvo većine igrača.

Prvi deo poluvreme koje je trajalo 25 minuta, jer se igralo bez zaustavljanja, zato što semafor nije bio u funkciji u sportskoj hali Mostonga, vrbašani su dominirali. Ali nije bila igra na nivou u kontinuitetu jer je bilo i padova. Strelci za goste su bili – Marijan Dakić, Danilo Radović, Nemanja Selak, kapiten Dražen Arvaji i Filip Jurošević. Dok su jednom domaćini pogodili mrežu mlađanog vratara vrbašana Miloša Tepavčevića,koji je na ovoj utakmici dobio prednost da brani od prvog minuta utakmice u odnosu na standardnog golmana Martina Marinkovića.  .

Nastavak umesto sigurne pobede i goleade Holanđani naglo popuštaju i somborci vešto koriste greške u odbrani i postižu nekoliko golova tako da ublažavaju visoko vođstvo vrbašana. Sa druge strane, šef struke vrbašana Igor Miricki je dao veliku minutažu mladim igračima koji tek treba da stasaju i daju doprinos igri i dobrim rezultatima Holanđana u sezonama koje dolaze…