Apatinci bolji od Holanđana

Malo je prvo poluvreme koliko su Holanđani prikazali dobru igru na vrućem terenu u Apatinu.

APA futsal (Apatin) – Leteći Holanđanin 5:3 (1:1)

Trener Igor Miricki nije imao kompletan sastav na raspolaganju pred put u Apatin ali to nije alibi za bledu partiju sa oscilacijama u drugom delu utakmice.

Prvo poluvreme su puleni trenera Mirickog odigrali vrlo dobro, imali su više od igre i diktirali tempo ali su postigli samo jedan gol i to preko talentovanog Šćepanović Nemanje u 13. minutu. Najbolji akter na terenu je bio igrač domaćih Paunović koji je postigao svih pet golova!

Dok su imali snage Holandjani tj. početna postava je igrala bolje od domaćina ali kako je utakmica odmicala i na teren su ulazili golobradi mladići iz Vrbasa, stvari su se u potpunosti preokrenule na terenu. Apatinci su poveli sa 3:1 i onda su Vrbašani zaigrali sa petim igračem u polju. Epilog je bio po dva gola na obe strane što je rezultiralo konačnim ishodom 5:3 za Apa futsal.

Ipak ovo je poraz koji ne boli, već iz koga može mnogo toga da se nauči… Jer mladići koji su tek blizu punoletstva! Ovo su utakmice iz kojih uče i stiču neophodno iskustvo.

 

Apatin: hala OŠ „Žarko Zrenjanin“. Gledalaca: oko 60. Sudije: Papišta Bane i Grbatinić Stevan.

Strelci: Paunović Miroslav u 17, 22, 28, 36. i 37.min za Apa futsal,  a Šćepanović Nemanja u 13.min, Samardžić Davor  u 37. i Peković Nemanja u 39.min za Letećeg Holanđanina.

Žute kartone su dobili kod domaćina: Vujin Milan u 32. min (povlačenje za dres), i Damjanović Nikola u 35.min (bezobziran start), a kod gostiju Samardžić Davor u 19.min (povlačenje za dres).

Apa futsal: Kesić Aleksandar (golman), Bojić Slobodan, Paunović Miroslav, Damjanović Nikola /kap./, Delić Strahinja, Kuga Stevica, Prole Vanja , Balog Nenad, Vujin Milan, i Vojvodić Dragan. Trener: Đorđe Barać.

Leteći Holanđanin: Marinković Martin (golman), Samardžić Davor, Šćepanović Nemanja,  Arvaji Dražen /kap./, Peković Nemanja, Tepavčević Miloš (golman), Mizdrak Ognjen, Petrović Nemanja, Jurošević Filip, Ivošev Strahinja, i Radović Danilo. Trener: Igor Miricki.

U sledećem 20. kolu Leteći Holanđanin konačno igra pred svojim navijačima i to protiv starog rivala Hajduka iz Kule.