Holanđani preskočili i Tisu

Juče je vrbaška publika imala priliku da gleda vrlo dobru igru Holanđana protiv starog rivala iz Novog Bečeja – Tisu. Rezultat je na kraju bio previsok i nije bio realan odnos snaga na terenu po prikazanom naročito u prvom delu susreta.

Leteći Holanđanin – Tisa  8:1 (1:0)

Dugogodišnji strateg vrbašana Igor Miricki je izveo mahom iskusnu  startnu postavu – na golu Marinković Martin a u polju mlađani Jurošević Filip, i tri iskusna igrača – Peković Nemanja, Maćiženski Damir i Arvaji Dražen, a nasuprot je bila početna postava novobečejaca vratar Andrić MIloš, Stanojević Ivan, Stojanov Radovan, Blažin Nikola i Bito Kristijan.

Iako nije Tisa došla u punom sastavu u Vrbas, banaćani su pružili jak otpor naročito u prvom poluvremenu. Do duše samo se u strelce upisao kapiten Arvaji Dražen, kada je ubojitom levicom prosto pocepao mrežu iskusnog vratara Andrića. Rezultatom 1:0 se i završilo prvo poluvreme utakmice.

Nastavak donosi otvoreniju i dinamičniju igru a pre svega efikasniju. Mada su i vrbašani imali nekoliko manje igrača u rotaciji jer su nedostajali Doknić,Simić i Šćepanović preostali igrači su se razigrali pa je trener Miricki svima dao šansu u ovom meču. Veliku minutažu je opravdao trostruki strelac – Stefan Selak / 25., 32., i 33. minutu/, a u strelce su se upisali još i mlađani Dakić u 25. i 35.minutu, Peković u 39.min i Radović u 40.minutu. Počasni gol za goste je upisao Pakai Roland u 24.minutu meča kada je na semaforu stajalo 1:1!

Od tog trenutka vrbašani su ozbiljnim pristupom u potpunosti nadigrali goste iz Novog Bečeja.

Mora se priznati da su i golmani imali odlično veče pre svih Marinković i oba vratara Tise  Andrić i Tajti. Ne bi bilo ne zasluženo da je Tisa postigla bar još tri-četiri gola ali nisu bili koncentrisani u izglednim šansama a u tome ih je omeo odlični Marinković koga je zamenio talentovani Lalić u drugom delu utakmice.

Vrbas – dvorana CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: oko 200. Sudije: Dragutin Božović (Kula), Negovan Lazarov (Novi Sad) i Stefan Radić (Novi Sad).

Strelci: Arvaji u 10, Stefan Selak u 25., 32. i 32.min, Dakić u 25. i 35.min, Peković u 39.min, i Radović u 40.min za Leteći Holanđanin, a Pakai Roland u 24.min za Tisu. Žuti kartoni: Marinković Martin u 19.min, i Peković Nemanja u 37.min /Leteći Holanđanin/,a Tajti Mirko u 35.min/Tisa/. Nagomilavanje prekršaja: Leteći Holanđanin 6 (1+5), Tisa 2 (1+1).

Leteći Holanđanin: Marinković (golman), Jurošević, Arvaji /Kap./, Maćiženski, Peković, Lalić (golman), Stefan Selak, Ivošev, Radović, Dakić, Nemanja Selak, i Petrović. Trener: Igor Miricki.

Tisa (Novi Bečej): Andrić (golman), Stanojević, Stojanov, Blažin, Bito, Tajti /kap./, Balog, Pakai i Radnov. Trener: Ivan Blažin.

U narednom kolu Leteći Holanđanin gostuje kmf Pčinji u Odžacima, dok će Tisa dočekati Apa futsal iz Apatina.