Holanđani otplesali Tango

Sinoć kasno je malobrojna vrbaska publika imala priliku da gleda vrtić Holanđana protiv starog rivala iz Novog Sada – Tanga. Ipak se bez iskusnih igrača ne može odigrati pokazali su levonogi napadač Dražen Arvaji, i vrsni srednjak Damir Maćiženski – Švabo. Pošto je Peković Nemanja povređen, trener Miricki je uveo na teren čak četvoricu mlađanih igrača ispod 17. godina što je publika u vrbaskom hramu sporta znala da pozdravi…

Posle vrlo dobre igre ali i poraza u Bečeju kod lidera na tabeli, zbog slabijeg izdanja u drugom poluvremenu, vrbašani su morali što pre da se vrate na pobednički kolosek.

Leteći Holanđanin – Tango  9:1 (5:0)

Trener Igor Miricki je izveo sledeću postavu – na golu Marinković a u polju Jurošević, Simić, Maćiženski i Arvaji, a nasuprot je bila početna postava novosađana vratar Budimirović, Zokić, Josimović, Labović i Dinčić.

Od starta su krenuli Holanđani silovito i već u 4. minutu poveli sa 2:0 golovima rovitog Maćiženskog. Stisnuo je popularni Švabo zube i zaigrao za Holanđane u ovom meču.  Da bi posle nekoliko propuštenih prilika Arvaji skinuo paučinu i postigao gol za 3:0 u desetom minutu utakmice. Novosađani su pokušavali da načnu mrežu odličnog Martina Marinkovića ali bez uspeha jer je prvi vratar Holanđana skinuo par zicera. Šćepanović je bio strelac u 17. minutu, dok je samo minut kasnije Uglješa Doknić postavio rezulatat prvog poluvremena 5:0!

U nastavku u igru je trener domaćih poslao „vrtić“ koji je pokazao u više navrata da će za par sezona vrbašani opet biti u futsal eliti Srbije… Gosti iz Novog Sada su zaigrali malo čvršće ali sa manjkom u rotaciji nisu uspeli da održe koliko toliko ravnotežu u igri. Sa druge strane omladinci u seniorskom pogonu su opravdali minutažu, i redom su postizali golove – opet Doknić, pa Radanović, zatim su gosti uspeli da postignu počasni gol preko Minakovića u 36. minutu. Mlađani Danilo Radović je postigao gol u 37. minutu, a dva minuta pre kraja je tačku na i postavio Miloš Simić, za konačnih 9:1!

Vrbas – dvorana CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: oko 150. Sudije: Petar Radojčić (Inđija), Graovac Bojan (Ruma) i Ljubinković Branislav (Ruma).

Strelci: Maćiženski u 2, i 4. , Arvaji u 10, Šćepanović u 23. i 38. za Leteći Holanđanin. Nije bilo kartona. Nagomilavanje prekršaja: Leteći Holanđanin 7 (3+4), Tango 7 (3+4).

Leteći Holanđanin: Marinković (golman), Simić, Jurošević, Arvaji, Maćiženski, Lalić (golman), Šćepanović, Radanović, Doknić, Ivošev, Radović, Dakić, Nemanja Selak, i Petrović. Trener: Igor Miricki.

Tango (Novi Sad): Budimirović (golman), Zokić, Josimović, Labović, Dinčić, Pavlović, Janković i Minaković. Trener: Zoran Jakšić.

U narednom kolu Leteći Holanđanin gostuje u Novom Sadu, dok će Tango dočekati Apa futsal iz Apatina. Omladinska selekcija kmf Latećeg Holanđanina će sutra odigrati završni F4 turnir za klupskog prvaka Srbije u futsalu do 18 godina, u Gornjem Milanovcu.