Lider ipak slavio u Bečeju

Komšijski derbi je pripao domaćoj ekipi koja je u završnici meča prelomila rezultat i ostavila pulene trenera Mirickog praznih šaka uprkos veoma dobroj igri u prvom delu meča…

Bečej 2003 – Leteći Holanđanin 7:4 (1:2)

Lider je ušao malo opušteno u utakmicu, na šta je trener Bečeja Strajnić upozoravao svoje igrače posle niza pobeda. Sa druge strane, igrači Letećeg Holanđanina mahom golobradi dečaci sa nekoliko iskusnih futsal igrača su pokazali zube i bili bolji i konkretniji u prvom delu meča. Šteta što rezultat nije bio veći u korist vrbašana na kraju prvog dela, jer je bilo samo 2:1 za Holanđane a idealnu priliku su narandžasti imali pola minuta pre kraja prvog dela za 3:1! Strelci su bili u prvom poluvremenu levonogi napadač Arvaji Dražen i to dva puta u 5.i 19. minutu, dok je strelac za Bečej bio Dražić Igor.

Poveli su Holanđani u 23. minutu preko mlađanog Šćepanovića na obećavajućih 3:1 ali to je praktično bilo sve jer su Bečejci zaigrali kako umeju, što je tražio od samog početka strateg domaćih Goran Strajnić. Vrbašani su odolevali do 30. minuta kad je bilo na semaforu 3:3 a onda je usledila bolja igra domaćina pa su golovima Koraća, Pelengića, Mandića i ranije Vidosavljevića rešili pitanje pobednika dok je ublažio poraz vrbašana još jednim golom talentovani Šćepanović.

Bečej: Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: oko 100. Sudije: Tadija Stantić (Subotica), Slobodan Ćuk (Novi Sad) i Đoka Simendić (Mol).

Strelci: Dražić u 14. i 32 (10 m), Vidaković u 27, Korać u 28. i 30, Pelengić u 35. i Mandadžić u 36. minutu za Bečej 2003, a Arvaji u 5. i 20, Šćepanović u 23. i 38. za Leteći Holanđanin. Žuti kartoni: Pelengić i Lovre (Bečej 2003), a Šćepanović, Marinković i Stefan Selak (Leteći Holanđanin).

Isključen – trener Bečeja 2003 Goran Strajnić u 24. minutu, a crveni karton – Stefan Selak (Leteći Holanđanin) u 32. min. Nagomilavanje prekršaja: Bečej 9 (4+5), Leteći Holanđanin 9 (3+6).

Bečej 2003: Vadaski,Ćulum, Korać , Dražić, Lovre, Vidosavljević, Kobiljski, Drapšin, Mrakić, Mandadžić, Pelengić, Ilčešin, Necić i Ćurčić. Trener: Goran Strajnić

Leteći Holanđanin: Marinković, Simić, Šćepanović, Arvaji, Peković, Jurošević, S. Selak 6, Doknić 6, Ivošev 6, Radović 6, Tepavčević, Dakić, N. Selak. Trener: Igor Miricki.

U sledećem 15. kolu Leteći Holanđanin dočekuje poslednje plasiranu ekipu kmf Tango iz Novog Sada.