Od gotovog umalo veresija

Iako je priprema utakmice bila odrađena šef struke Letećeg Holanđanina Igor Miricki se pribojavao kako će se prvo domaćinstvo u razigravanju završiti…

Znalo se da je iskusna ekipa Vikinga iz Rume došla u Vrbas bez bele zastave ali da će prikazati ovakvu igru niko se nije nadao… Rumljanima pobeda nije značila gotovo ništa a vrbašanima govoto sve!

Početak je bio po želji prisutnih navijača u velikoj dvorani CFK jer se već u 2. minutu zatresla mreža Vikinga a egzekutor je bio Živkucin 1:0! Do drugog gola se čekalo punih sedam minuta ovog puta je bio strelac levonogi napadač iskusni Dražen Arvaji za 2:0. I 16. minutu su vrbašani pogodili mrežu rumljanskog vratara za 3:0 a strelac je bio Stefan Selak.

Nije se tada činilo na solidno popunjenim tribinama, oko 250 gledalaca, da će nastavak doneti dramatiku ali to je futsal! Olako su holanđani ušli u nastavak meča što su znalački iskoristili igrači Vikinga. Dve greške domaćin u 24. minutu su mogle da skupo koštaju vrbašane. Prvo je Marković Dragan iskoristio poklon loptu domaćina i iz kontra napada pogađa za 3:1! Da bi samo 50-ak sekundi kasnije opet smušenost u odbrani vrbašana iskoristio Gemeri Matija za već minimalnih 3:2! Onda drama, igralo se otvoreno a pluštale su šanse na obe strane terena. Gosti poravnavaju u 30 .minutu meča preko Jovanovića za 3:3. Tajac i neverica u publici u vrbaškom hramu sporta. Ovaj trenutni nerešeni rezultat bi išao na ruku ekipi Tise iz Novog Bečeja koja je trenutno lider u Futsal ligi Vojvodine…

Ali tada se budi inat i kvalitet domaćih igrača, u poslednjih pet minuta umesto vratara Marinkovića ulazi Marko Živkucin kao peti igrač i to daje rezultat.

Prvo Dražen Arvaji opet pogađa posle kontra napada Holanđana za ponovno vođstvo od 4:3! I pečat na ovaj uzbudljiv meč daje dvostruki strelac Živkucin lobom za konačnih 5:3!

LETEĆI HOLANĐANIN – VIKING Ruma   5:3 (3:0)

Vrbas. 10. mart 2019. godine, 19.00h. Velika dvorana CFK „Drago Jovović“, gledalaca oko 300. Sudijsi par FSV: Radić Stefan (Novi Sad), i Tošić Vladimir (Novi Sad). Akumulativni prekršaji: Leteći Holanđanin 8 (4+4), Viking 7 (3+4). Žuti kartoni: Perović Predrag u 12.minutu, Živkucin Marko u 29. minutu i Arvaji Dražen u 35. minutu za Letećeg Holanđanina, a Gemeri Matija u 38.min, i Rakić Nenad u 39.minutu i Marković Dragan u 39.minutu za Viking. Strelci: Živkucin Marko u 2. i 39.min, Arvaji Dražen u 9. i 39.min, i Selak Stefan u 16.minutu za Letećeg Holanđanina, a za Viking su bili Gemeri Matija u 38.min, Rakić Nenad u 39.min, i Marković Dragan u 39.minutu.

LETEĆI HOLANĐANIN: Marinković Martin (golman-Kap.), Živkucin Marko, Perović Predrag, Arvaji Dražen, Peković Nemanja, Zečević Željko, Selak Stefan, Ačanski Željko, Maćiženski Damir, Mušikić Labud, Lukić Deajn, i Tepavčević Miloš (golman). Trener: Igor Miricki.

VIKING: Stojaković Dejan (golman), Marković Dragan, Stupar Marko /Kap./, Dostanić Jovan, Jovanović Aleksandar, Gemeri Matija, Rakić Nenad, Stojčević Srđan i Čupeljić Jelenko. Trener: Nikola Cvetičanin.

Trka se nastavlja između Tise i Letećeg Holanđanina, a vrbašani se spremaju za vikend na put u Vršac gde gostuju starom rivalu Forumu.