Poluvreme dovoljno za potop Hajduka

Da je teško igrati već unapred dobijene utakmice imali smo priliku da vidimo u jučerašnjem duelu između vrbašana i kuljana.

kmf HAJDUK (Kula) – kmf LETEĆI HOLANĐANIN (Vrbas)  1:7 (0:0)

Igrači Hajduka koji su poslednji na tabeli, bez ijednog osvojenog boda, posle sedam odigranih kola, nisu došli da se nadigravaju sa Letećim Holanđanima, već da pokušaju što duže da izdrže da ne prime pogodak… Zatvorena varijanta gostiju i olako shvatanje protivnika je karakteristika prvog dela utakmice.

Futsaleri holanđanina ušli su u duel sa komšijama previše opušteno, moglo bi se reći praktično bez želje za pobedom. Istina je da su sve vreme imali loptu u svom posedu i stvorili 5 – 6 izglednih prilika ali nisu uspeli da ih realizuju, jer ih je u tome sprečio jedini zapaženi akter prvog poluvremena golman kuljana – Marko Jovanović.

Igra iz prvog poluvremena preslikala se i na početak drugog. Vrbašani diktiraju tempo i stvaraju prilike ali golman gostiju odoleva sve do dvadesetosmog minuta, kada je prvi put bio primoran da vadi loptu iz sopstvene mreže, a strelac za Leteće bio je raspolaženi Predrag Perović. Već u naredna dva minuta prvo Filip Jakšić pa Siniša Đukić povećavaju na obećavajućih 3:0.

Iz jedne polukontre počasni pogodak za goste postiže kapiten Kiš. I to je sve što su na ovom meču pokazali vrbaškoj publici.

Do kraja utakmice Leteći postižu još četiri pogotka a strelci su bili Perović po drugi put, Uglješa Doknić, Selak Nemanja i mlađani Danilo Radović.

HAJDUK: Marko Jovanović (golman), Nemanja Isakov, Vladimir Paleskić, Robert Kiš /kap./, Luka Živko, Filip Petković, Veljko Opalić, Dejan Marijanac. Trener: Željko Marić.

LETEĆI HOLANĐANIN: Miloš Tepavčević (golman),Stefan Selak, Uglješa Doknić, Filip Jakšić, Radoslav Lazetić, Martin Marinković (golman), Nemanja Selak,Predrag Perović , Nemanja Šćepanović, Siniša Đukić, Zoran Stjepović i Danilo Radović. Trener: Igor Miricki.