Pao i Apatin u Vrbasu

Derbi izmedju drugog i četvrtog kluba na tabeli futsal lige Vojvodine – grupa zapad pripao je sasvim zasluženo vrbašanima.

Leteći Holanđanin  /Vrbas/ – APA futsal /Apatin/   4:0 (2:0)

Kako takmičenje odmiče tako prvenstvo postaje sve zanimljivije, jer ekipama svaki bod je zlata vredan.

U meč obe ekipe su ušle veoma oprezno i više pažnje posvetili odbrani,čekajući grešku protivničke ekipe. Prvu grašku koja je za ishod imala loptu u svojoj mreži napravila je ekipa gostiju već u četvrtom minutu, a strelac za leteće bio je najbolji akter na utakmici Filip Jakšić, sin legende vrbaškog fudbala (i futsala) Zorana Jaleta Jakšića. I posle ranog vodstva vrbašani su većim delom prvog poluvremena diktirali tempo i lopta je mnogo više bila u njihovom posedu. Gosti iz Apatina pokušavali da sačekaju grešku i pokušaju nešto iz brzih kontra napada. Domaći igrači su ipak napravili nekoliko grešaka koje su omogućili futsalerima Apatina da upute udarce ka golu Marinkovića, ali i ovu utakmicu on je pokazao zašto je trenutno najbolji golman futsal lige Vojvodine. Tokom celog toka meča Martin Marinković je bio na visini zadatka, i uz veliko zalaganje  saigrača uspeo je da sačuva mreže Holandjana netaknutom. Drugi gol za vrbašane postigao je kapiten Peković, sredinom prvog dela utakmice.

U drugom poluvremenu apatinci su krenuli na sve ili ništa i pokušali agresivnijom odbranom da što pre dodju u posed lopte, kako bi pokušali nekim uigranim akcijama dodju do pogodka.

To im nije pošlo za nogom jer su leteći dobrom odbranom opet vrlo brzo, već posle pet minuta igre u nastvaku ponovo preko kapitena Nemanje Pekovića povisili na već značajnih 3:0.

Posle tog presudnog gola gosti iz Apatina su postali pasivni i bez agresije, a na terenu je postojala tada samo jedna ekipa.

Konačni rezultat 4:0 postavio je Jakšić i tim golom krunisao odličnu partiju.

Počasni pogodak za goste je sprečio golman Marinković koji je odbranio kazneni udarac sa 10m u 40- om minutu.

Leteći Holanđanin: Martin Marinković (golman), Predrag Perović, Filip Jakšić, Damir Maćiženski, Nemanja Peković /kap./, Miloš Tepavčević (golman), Nemanja Petrović, Stefan Selak, Nemanja Selak, Siniša Đukić, Dejan Lukić, Danilo Radović i Zoran Stjepović. Trener: Igor Miricki.

APA futsal: Ivica Molnar (golman), Miroslav Paunović,  Nikola Damjanović /kap./, Slobodan Bojić, Strahinja Delić, Dragan Vojvodić, Milan Vujin, Goran Vidaković, Nenad Balog i Mladen Vuković. Trener: Saša Bosnić.