Ipak rutinska pobeda nad Hajdukom

Iako je najteže pobediti u već unapred „upisanim“ pobedama umalo se pokazalo slično i u bačkom derbiju. Leteći Holanđanin je pokazao da iako je nastupio u podmlađenom sastavu da je kvalitetnija ekipa od komšija iz Kule.

Leteći Holanđanin – Hajduk (Kula)   7:4 (4:1)

Da Hajduk nije došao u Vrbas sa belom zastavom videlo se od prvog sudijskog zvižduka. Holanđani su diktirali tempo ali je Hajduk bio opasniji iz kontranapada. Već u petom minutu susreta gosti prvi postižu gol solo akcijom Roberta Kiša i vode zasluženo u narednih desetak minuta, kada mlađani Danilo Radović poravnava rezultat na 1:1 u 16. minutu. U tom periodu gosti iz Kule su bili opasniji ali je na visini zadatka bio vratar domaćih Marinković. Holanđani nastavljaju sa agresivnom i brzom igrom i do kraja poluvremena postižu još efektna tri gola. Kapiten i prvi strelac vrbašana Arvaji Dražen uspešno pogođa protivničku mrežu u 18. i 20. minutu a strelac je bio i sve bolji Nemanja Šćepanović  u 19. minutu.

Požrtvovani Nemanja Peković pogađa gol kulskog tima na samom početku drugog poluvremena praktično već posle dvadesetak sekundi posle povratka na teren za ubedljivih 5:1! Tada se činili da će Hajduk doživeti pravu katastrofu ali trener domaćih Igor Miricki uvodu u igru mlade snage tako da se Hajduk vraća u igru…

Da je pred njim lepa futsal budućnost pokazao je u 32. minutu utakmice talentovani Šćepanović jer postiže svoj drugo a ukupno šesti za holanđana 6:1! Ipak mlada postava domaćih popušta pred naletima Hajduka i Kiš smanjuje na 6:2. Povratnik u redove holanđana Davor Samardžić postiže gol za vođstvo od 7:2 u 35. minutu meča. Da bi na kraju susreta kuljani golovima Isakova u 36. minutu i Srđana Bogovačkog u 39.minutu samo ublažili poraz, i postavili konačan rezultat 7:4!

Vrbas – velika dvorana CFK „Drago Jovović“. Gledalaca: oko 150. Sudije: Grbatinić Stevan i Papišta Bane.

Strelci: Radović Danilo u 16.min, Arvaji Dražen u 18. i 20.min, Šćepanović Nemanja u 19. i 32.min, Peković Nemanja u 21.min, i Samardžić Davor u 35.min za Holanđane, a za goste dvostruki strelac – Kiš Robert u 5. i 33.min, Isakov Nemanja u 36.min i Bogovački Srđan u 39.min.

Žute kartone su dobili kod domaćina: Peković Nemanja u 12. min (bezobziran start), i Maćiženski Damir u 12.min (nesportsko ponašanje), a kod gostiju Isakov Nemanja u 13.min (nesportsko ponašanje), i Husak Robert u 25.min (nesportsko ponašanje). Crvenih kartona nije bilo.

Leteći Holanđanin: Marinković Martin (golman), Šćepanović Nemanja, Samardžić Davor, Arvaji Dražen /kap./, Peković Nemanja, Tepavčević Miloš (golman), Dakić Marijan, Mićunović Ognjen, Mizdrak Ognjen, Petrović Nemanja, Ivošev Strahinja, Jurošević Filip, Radović Danilo i Maćiženski Damir. Trener: Igor Miricki.

Hajduk: Jovanović Marko (golman), Isakov Nemanja, Radović Dragan /kap./,Husak Robert, Kiš Robert, Vuković Srđan (golman), Bognar Adrijan, Bogovački Srđan i Rakić Milan. Trener: Milosavljević Srđan.

U narednom kolu Leteći Holanđanin gostuje u Somboru istoimenom timu, gde bi trebalo osvojiti sva tri boda i pobedom se učvrstiti u gornjem delu tabele…